Midt- og Vestsjællands Politi er klar med både efterforskere, forebyggere og eget ekspertteam forud for årets Roskilde Festival
Når tusinder af unge mennesker i den kommende uge tager på Roskilde Festival, vil Midt- og Vestsjællands Politi skrue op for sin oplysende indsats.”Målet er, at vi fortsætter den debat om samtykke og grænser, som vi tog hul på ved sidste års festival. Forhåbentligt kan vi bidrage til at øge bevidstheden om, hvor grænsen går, også selvom man er på festival”, siger politikommissær Rasmus Brink-Frendrup.
Han er leder af politikredsens specialiserede team, der til dagligt arbejder med vold i nære relationer, herunder voldtægt og partnervold. Ligeledes arbejder teamet oplysende med adfærd i relation til deling af intime billeder i samarbejde med kredsens forebyggende afdeling.
Medarbejderne fra det specialiserede team vil i år indgå i festivalen ved at deltage i en debat på Flocker-scenen om tryghed i nattelivet, herunder på festivaller, og med et oplæg for festivalens frivillige i Volunteer Village. Samtidigt vil medarbejderne fra politiet også være tilstede på campingområderne alle dage for at være opsøgende og oplysende. Det sker blandt andet i samarbejde med politiets mobile politistation, der også kører ud i området.
”Kort fortalt så handler det om at de unge skal huske, at det, der ikke er i orden til daglig, heller ikke er i orden på en festival. Selvom rammerne er anderledes, så skal man stadigt huske, at hvis man ikke har fået et direkte ja – så skal man tage det som et nej”, siger Rasmus Brink.
Midt- og Vestsjællands Politi vil ud over den forebyggende indsats også være klar med efterforskere, der kan tage sig af de anmeldelser om seksuelle krænkelser, der kan komme hen over ugen.
”Det er erfaringsmæssigt meget vanskeligt i mange af sagerne at få udfundet en gerningsmand på en festival. Men vi ved, at det er vigtigt, at vi kommer hurtigt ind over sagen og kommer i gang på den rigtige måde. Både for at øge chancen for at finde gerningsmanden men også får at sikre, at offeret får den bedst mulige behandling”, siger Rasmus Brink.
Derfor har Midt- og Vestsjællands Politi i år også bidraget til uddannelsen af festivalens eget personale, så de får øget deres kendskab til partnervold og reglerne om samtykke, og ved, hvordan de skal forholde sig, indtil politiet kommer frem.