Copenhagen Sprint lancerer spektakulært cykelløb mellem Roskilde og København i juni 2025

Foto: Roskilde kommune.
dato

Den 21. og 22. juni 2025 løber det nye cykelløb Copenhagen Sprint af stablen med en spektakulær rute fra Roskilde til København.

Copenhagen Sprint blev officielt lanceret på Københavns Rådhus, og løbet byder på elitecykelløb for både kvinde- og herreryttere. Lørdag den 21. juni 2025 er dedikeret til kvindernes rute, mens herrernes løb finder sted søndag den 22. juni 2025.

Ruten starter ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde og slutter ved Statens Museum for Kunst i København. Kvindernes rute strækker sig over 160 km, der inkluderer 130 km fra Roskilde til København samt tre omgange a 10 km i Københavns gader. Herrernes rute er lidt længere med sine 230 km, hvoraf 180 km er fra Roskilde til København og fem omgange a 10 km i København.

Udover elitecykelløbene er der planlagt et folkecykelløb på ruten i Københavns gader, hvor deltagelse er gratis. Derudover arrangeres en folkefest og cykelfestival i både Roskilde og København samt langs ruten. For at fremme hverdagscyklismen vil der også blive afholdt politiske topmøder.

Bag arrangementet står et stærkt team af partnere bestående af Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Kulturministeriet, Erhvervsministeriet, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Danmarks Cykle Union. Eventselskabet er ansvarlig for planlægningen og afviklingen af løbet.

Officielle personer som Sophie Hæstorp Andersen, Kulturminister Jakob Engel-Schmidt og Erhvervsminister Morten Bødskov har alle fremhævet løbets betydning for Danmark som cykelnation og for turisme.

Finansieringen af arrangementet kommer fra flere kilder. Københavns Kommune har bevilget 45 mio. kr., staten har afsat 10,5 mio. kr. på finansloven, Sport Event Denmark har bevilget 10 mio. kr., og Roskilde Kommune har bidraget med 6 mio. kr. Eventselskabet arbejder også på at etablere kommercielle partnerskaber.

For at følge med i nyheder og opdateringer kan man besøge løbets website copenhagensprint.com eller følge deres profiler på sociale medier som Facebook, Instagram, X (tidligere Twitter) og LinkedIn under navnet @cphsprint. Hashtagget #cphsprint bruges til at samle omtale og billeder.

Den 16. maj 2024 stiftede Danmarks Cykle Union eventselskabet, og de har allerede sikret sig en løbslicens fra UCI for årene 2025, 2026 og 2027. Roskilde er kendt for tidligere cykelarrangementer som Stjerneløbet og som startby for Tour de France 2022. København er adskillige gange blevet kåret som verdens bedste cykelby.

https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/rute-dato-og-navn-pa-plads-for-danmarks-nye-store-world-tour-cykellob-fra-roskilde-til-kobenhavn/

Kilde: Roskilde Kommune