Engageret informationsspecialist søges til Absalons Bibliotek: Vær med til at understøtte læring og forskning i en alsidig og udviklingsorienteret hverdag!

Profilbillede
dato

Absalons Bibliotek søger en engageret og serviceminded informationsspecialist til et barselsvikariat på et år. Hvis du trives med en alsidig hverdag og brænder for biblioteksarbejde, kan det være dig, vi leder efter!

Absalons bibliotek er et fag- og uddannelsesbibliotek for 13 uddannelser samt en række efter- og videreuddannelser. Biblioteket består af syv campusbiblioteker og vi arbejder ud fra devisen om 'Ét bibliotek - syv lokationer'. Vores målsætning er at understøtte de studerende, undervisere og forskere med kvalificeret vejledning i informationssøgning og adgang til videnskabelig litteratur og data.

Absalon er en Professionshøjskole i vækst med et stærkt fokus på undervisning af høj kvalitet, rekruttering og fastholdelse samt rolle som regional samarbejdspartner. Udover vores uddannelser, har vi også en stærk udvikling inden for forskning og udvikling.

Din profil
Vi lægger vægt på, at du trives med at løse både små og store biblioteksrelaterede arbejdsopgaver. Du skal have lyst til at være i tæt dialog med vores brugere og være en del af et arbejdsfællesskab hvor nysgerrighed, faglig sparring og humor er vigtige værdier. Det er derfor væsentligt, at du kan se dig selv i følgende:

Er nysgerrig, serviceminded og løsningsorienteret. Du trives derudover i en hverdag med mange forskellige arbejdsopgaver, hvor du er indstillet på afbrydelser fra vores brugere af biblioteket.

Du ønsker at være en del af et arbejdsfællesskab i biblioteket, og er glad for at arbejde i et team, hvor du kan bidrage positivt til fællesskabet.

Som person er du fleksibel og udadvendt. Du har let ved at kommunikere med både studerende, undervisere og forskere. Derudover evner du at skabe samarbejdsrelationer på tværs i en stor organisation.

Derudover forventer vi os, at du:

  • Er uddannet bibliotekar DB, cand.scient.bibl. eller har en anden relevant faglig baggrund på akademisk niveau.
  • Har nogle års erfaring fra en uddannelsesinstitution, forsknings- eller fagbibliotek. Vi hører også gerne fra nyuddannede med den rigtige profil.

Dine arbejdsopgaver
Dine opgaver vil primært være:

Informationsvagter. Som informationssvagt består opgaven i at deltage i skiftende vagter for at yde information og assistance til brugerne, besvare spørgsmål og give vejledning om søgninger, materialer og bibliotekets tjenester. Du vil derigennem sikre, at alle besøgende får en god oplevelse ved at yde en god service. Derudover vil du også skulle samarbejde med andre biblioteksafdelinger for at sikre, at korrekt information er tilgængelig og opdateret.

Finde bestillinger frem. Som informationsspecialist vil du skulle lokalisere og klargøre materialer, der er blevet bestilt af brugerne, samt håndtere returprocesser og sikre, at materialer bliver korrekt arkiveret efter brug.

Samlingspleje. Sørge for vedligeholdelse af samlingen ved at udføre regelmæssige gennemgang og pleje og kassere og trimme samlingen i henhold til bibliotekets politikker og retningslinjer.

Indgå i tværgående arbejdsgrupper og netværk. Som en del af vores team vil du, afhængigt af din faglige profil og kompetencer, få mulighed for at indgå i tværgående arbejdsgrupper på biblioteket. Dette indebærer, at du vil bidrage med din viden og erfaring til fælles projekter og initiativer, deltage i møder og workshops for at dele og udveksle ideer samt holde dig opdateret om nye udviklinger inden for biblioteksvæsenet og anvende denne viden i praksis.

Vi bruger ALMA/Primo som bibliotekssystem, som du bliver oplært i.

Dine kolleger
Du bliver en del af Absalons Bibliotek med arbejdssted på Campus Roskilde. Campus Roskilde er er et af vores største campusser, hvor vi primært betjener ca. 3.000 studerende, undervisere og andre brugere med en bred vifte af tjenester og ressourcer inden for uddannelserne: lærer, fysioterapeuter, pædagoger, socialrådgiver, sygeplejerske og sundhedsadministrativ koordinator. Som medlem af vores team vil du få mulighed for at bidrage til udviklingen af bibliotekets tjenester og deltage i tværgående arbejdsgrupper. Vores fælles mål er at understøtte læring, forskning og personlig udvikling i et inspirerende miljø.

Sådan ansøger du
  • Ansættelse sker efter gældende overenskomst på statens område.
  • Stillingen er på fuld tid og vi vil gerne have at du begynder senest den 1. september 2024 eller snarest derefter. Vikariatet er tidsbegrænset indtil d. 30. september 2025.
  • Hvis du har nogle spørgsmål til stillingen, kan du kontakte biblioteksleder Rubina Afzal på mobil 7248 2704 eller e-mail: ruaf@pha.dk
  • Ansøgning og relevante bilag sendes via vores rekrutteringssystem her eller ved at klikke på 'Søg stillingen' til højre på denne side senest den 29. juli 2024. https://phabsalon.dk/job-i-absalon/ledige-stillinger
  • Vi forventer at afholde samtaler den 14. august 2024.

Vi ønsker, at medarbejderstaben afspejler det omgivende samfund, og vi opfordrer derfor alle interesserede uanset køn, kulturel og etnisk baggrund til at søge stillingen.

Om Absalon
Professionshøjskolen Absalon er Region Sjællands største uddannelsesinstitution, hvor vi med vores 13 uddannelser uddanner samfundets professionelle til både erhvervslivet og den offentlige sektor. Vi er fordelt på i alt syv campus.

Vores ambition er at bidrage til øget velfærd og vækst i Region Sjælland gennem fremragende uddannelser og rollen som regional udviklingspartner. Vores studerende og samarbejdspartnere er det ubestridte centrum for vores arbejde, lige som vi lægger vægt på at være en rigtig god, fællesskabsbaseret og udviklende arbejdsplads.

Vi er 800 medarbejdere, vi har 9.000 studerende på vores grunduddannelser og vi efter- og videreuddanner 3.500 kursister hvert år.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Roskilde Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Professionshøjskolen Absalon, Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark, 4000 Roskilde

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 29-07-2024;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6068751

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet