Fra Roskilde til OL: Joachim Sutton er klar til kamp

OL Tokyo 2020
Profilbillede
Alexander Engstrøm Wøhlk

Den 26-årige roskildenser Joachim Sutton fra Roskilde Roklub skal sammen med sin makker Frederic Vystavel repræsentere de danske faner i disciplinen herretoer (M2-). Til fælles har de begge en fortid i USA.

Joachim Sutton og Frederic Vystavel kvalificerede sig til de olympiske lege i Tokyo med en andenplads ved OL-kvalifikationsstævnet i den schweiziske by Luzern. Dermed er den danske herretoer klar til at deltage ved deres første OL.

26-årige Joachim Sutton er født, opvokset og bor til daglig i Roskilde. Men tidligere har han – og romakkeren Frederic - været et smut i USA for at ro med nogle af verdens bedste.

I USA gik han på det prestigefyldte universitet Berkeley, der ligger i staten Californien. I konkurrence med 60-70 andre roere blev Joachim valgt til at repræsentere universitets førstehold. I 2019 vendte han tilbage til Danmark og nu er der pres på, for at han sammen med Frederic Vystavel skal levere et flot resultat i Tokyo.

Joachims bedste turneringsresultater er indtil videre end 5. plads ved VM 2017 og en 6. plads ved EM 2020. For at følge den danske herretoer skal man tidligt op under de olympiske lege. Kvalifikationen finder nemlig sted om natten, hvor tidspunkterne varierer mellem 01-04.


Kilde: Redaktionen
Flere artikler