Kom til retrodag i genbrugsbutik på lørdag

Marianne og Alex har haft travlt med at samle retrovarer sammen til lørdagens retrodag (Foto: Privat)
Profilbillede
dato

Selv om Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik først fylder 20 år til august tager butikken allerede nu forskud på nostalgien, når den holder retrodag nu på lørdag d. 13. maj. Mens frivillige har fundet en masse gode retrofund frem fra 60’erne og 70’erne leverer en lokal DJ rock n’ roll til ørene fra samme tidsperiode. Alle er velkomne.

Er du til plastikmøbler i prangende farver, et ryatæppe eller står du og mangler Rosti-ting til køkkensamlingen kan det være en god idé at lægge vejen forbi Købehavnsvej 67, når Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik holder retrodag lørdag 13. maj fra kl. 10-14.

Som en stille og rolig optakt til butikkens 20-års-fødselsdag til august har to af butikkens fantastiske frivillige kastet et blik tilbage i tiden og sørget for at finde retrovarer fra de glade 60’ere og de flippede 70’ere.

- Vi har været i gang med at samle retrovarer sammen det sidste års tid, og det er blevet til mindst 25 papekasser fyldt med alle mulige retrofund fra 60’erne og 70’erne, fortæller Gitte Egelund Larsen, som sammen med frivilligkollegaen Marianne Kromann Jensen har haft til opgave at sortere, klargøre og ikke mindst prissætte de mange varer, der er blevet indleveret af generøse Roskildegensere.

 - Det har været sjovt at gå og vurdere alle varerne og Gitte og jeg har haft en god ping-pong omkring det, selv om vi har været lidt uenige om hvad tingene skulle koste, griner Marianne Kromann Jensen og tilføjer:

 - Jeg vil gerne have lidt mere for det og Gitte vil have lidt mindre for det. Gitte vil være sikker på, at det alt sammen bliver solgt. Jeg synes vi har indgået et fint kompromis og er sikker på, at vi nok skal få solgt det meste.

De to frivilligdamer håber at Roskildegenserne vil lægge vejen forbi butikken til retrodagen, hvor der udover en masser flotte og skønne retrovarer til fornuftige priser også vil være toner af 60’er og 70’er musik, når en lokal DJ indtager butikkens lokaler og sætter rock n’ roll musik på anlægget. 

Overskuddet fra butikkens salg går til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse. Kræftens Bekæmpelse Genbrug drives af knap 1000 frivillige landet over.


Der vil være masser af retrovarer fra 60'erne og 70'erne i Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik på lørdag (Foto: Privat)


Frivillige har haft travlt med at finde retrovarer frem lige fra blomstret campingbord til Danild porcelæn (Foto: Privat)

Kilde: Kræftens Bekæmpelse
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.