Roskilde Kommune og Bikubenfonden indgår samarbejde for at styrke unges selvbestemmelse og livskvalitet

Foto: Roskilde Kommune.
dato

Roskilde Kommune indgår nu i et løfterigt partnerskab med Bikubenfonden i et forsøg på at forsumpe overgangen til voksenlivet for unge, der står uden job eller uddannelse, er hjemløse eller er på vej fra en svær ungdom ind i voksenlivet.

Bevillingen giver Roskilde Kommune muligheden for at styrke indsatsen under projektet "Unges beslutningskraft og selvbestemmelse". Dette er blot et initiativ indenfor et større program ledet af Bikubenfonden, der også involverer yderligere to partnere.

Med fokus på at øge de unges beslutningskraft, har projektet som målsætning at gøre de unge i udsatte positioner bedre rustet til at træffe afgørende valg i deres egne liv, samtidig med at skabe mening og kvalitet i deres hverdag. Herved håber Roskilde Kommune at kunne give unge i udsatte positioner mellem 13 og 23 år mere selvbestemmelse og livsglæde.

Projektet er baseret på den forudsætning, at når unge i selvudsatte positioner får mulighed for at træffe deres egne beslutninger med godt sparring fra kompetente fagpersoner, vil de få øget livskvalitet og opleve mere selvbestemmelse. På den måde er der håb om, at de unge får en bedre transition til voksenlivet.

I Roskilde Kommune er man både optimistiske og glade for det nye partnerskab. Partnerskabet vil medføre vigtige data og erfaringspunkter, som i fremtiden kan understøtte projektsatsninger for unge i lignende situationer.

Formålet med partnerskabet er nemlig at samle og udveksle viden og erfaringer, og derved undersøge, hvad det betyder for de unge selv, fagprofessionelle og systemet, når unge i udsatte positioner får mere beslutningskraft.


https://www.roskilde.dk/da-dk/nyheder/unge-i-udsatte-positioner-far-en-staerkere-stemme/
Kilde: Roskilde Kommune