Ældresvindel i Tune og Roskilde: Kvinder franarret værdier

dato

Politiet efterforsker nu to tilfælde af ældresvindel, der fandt sted i Tune og Roskilde. Begge hændelser involverer kvinder, der blev franarret deres værdier af en mand, der udgav sig for at være fra en bank.

I Tune anmeldte en 85-årig kvinde kl. 18.13, at hun var blevet franarret sit dankort, kode og smykker. Kvinden var tidligere blevet ringet op af en mand, som overtalte hende til at udlevere sine værdier. En mand dukkede op på hendes adresse og modtog værdierne. Kl. 17.25 blev der hævet 2000 kr. fra hendes dankort fra en hæveautomat i København.

I Roskilde midtby fik politiet kl. 18.46 anmeldelse om, at en mand kl. 16.30 henvendte sig hos en kvinde i 70'erne. Manden, der sagde, han hed Henrik og kom fra Nordea, overtalte kvinden til at udlevere sit dankort og kode under påskud af, at hun skulle have et nyt kort. Kvinden fattede mistanke og ringede efterfølgende til banken, som oplyste, at der var overført 20.000 kr. fra hendes opsparing til hendes hævekonto, hvorefter kortet blev spærret.

Henrik beskrives som en mand på ca. 30 år, ca. 180 cm høj, almindelig af bygning, hvid i huden og med kort mørkt hår.

Begge kvinder blev afhørt af en patrulje i deres hjem, og sagen efterforskes nu af politiet. Ældresvindel er et udbredt problem, hvor bedragere udnytter ældres tiltro til bank og myndigheder for at franarre dem store værdier.

Politiet opfordrer til, at man taler med sine pårørende om risikoen for at blive snydt. Bank, politi eller andre myndigheder vil aldrig bede om kort, koder og værdier.

Kilde: Politiets Døgnrapport