Bliv ph.d.-studerende i pædagogisk forskning om forældrefællesskaber ved Professionshøjskolen Absalon og Københavns Universitet

dato

Center for Pædagogik ved Professionshøjskolen Absalon søger en forskerstuderende tilknyttet forskningsprojektet ”Forældrefællesskaber og social diversitet i dagtilbud”. En stilling som forskerstuderende indebærer en ansættelse ved Center for Pædagogik, Professionshøjskolen Absalon og en ph.d.-indskrivning ved Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultets ph.d.-skole.

På Professionshøjskolen Absalon arbejder vi målrettet og praksisnært med at udvikle pædagogisk praksis og pædagoguddannelsen gennem forskning og udvikling i Region Sjælland.

Ph.d.-indskrivningen bliver ved Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultets ph.d.-skole forudsat, at du er fundet indskrivningsberettiget.

Efter afsluttet ph.d.-forløb fortsætter du i en fast stilling som adjunkt eller lektor ved Professionshøjskolen Absalon, alt efter dine kvalifikationer. Der vil derfor også blive set positivt på, at du har viden om pædagogprofessionen og erfaring med pædagogisk praksis, gerne indenfor dagtilbudsområdet.

Om forskningsprojektet
Projektet som du tilknyttes, har til formål at udvikle praksisnær viden om forældrefællesskaber i dagtilbud med fokus på social diversitet. Det overordnede forskningsspørgsmål for projektet er: Hvad betyder sociale forskelle i dagtilbud for forældrefællesskaber, og hvilke pædagogiske organiseringer af dagtilbuddets forældrefællesskaber kan imødekomme diversitet blandt forældre til gavn for børn? Dette omfatter, hvordan forældre og deres børn i de samme dagtilbud kan gøre sig ret forskellige erfaringer med de praksisser og normer, der er for fællesskaberne, og hvordan der pædagogisk kan arbejdes, når der er brug for at balancere hensyn mellem gruppe og individ.

Forskningsprojektet ledes af docent Oline Pedersen (UCN) og docent Lene S. K. Schmidt (Absalon). Projektet består af seniorforskere fra professionshøjskolerne Absalon, UCN og VIA samt Aalborg Universitet og Københavns Universitet. Fra praksis deltager dagtilbud i Mariagerfjord Kommune og Holbæk Kommune. Til projektet tilknyttes to forskerstuderende. Projektet er finansieret via en bevilling fra Partnerskab for Børneforskning.

Projektet består af fire arbejdspakker, der er baseret på mixed methods, som tilsammen belyser projektets overordnede forskningsspørgsmål: WP1: Den første arbejdspakke har fokus på forældrefællesskaber, sociale forskelle og organiseringer i dagtilbud. WP2: Den anden arbejdspakke undersøger forældreperspektiver på fællesskaber i dagtilbud. WP3: Den tredje arbejdspakke belyser pædagogisk arbejde med konflikter og uoverensstemmelser i fællesskaber blandt forældre i dagtilbud. WP4: Den fjerde arbejdspakke udforsker pædagogiske udviklinger af organiseringer af forældrefællesskaber i dagtilbud med fokus på social diversitet og tilhør.

Alle arbejdspakker er indbyrdes forbundne. WP1 og WP4 varetages af projektets seniorforskere, mens WP2 og WP3 varetages af to forskerstuderende hvoraf du er den ene.

Om Ph.d.projektet (WP2)
Du skal i WP2 undersøge, forældreperspektiver på fællesskaber i dagtilbud. Dette omfatter at undersøge, hvad der kendetegner forskellige grupper af forældres oplevelser af at tage del i dagtilbuddets forældrefællesskaber, og hvad de oplever, at det betyder for deres børn.

Det metodiske design for WP2 er mixed methods. Din Ph.d. ansøgning skal derfor kombinere både kvantitative og kvalitative metodiske, empiriske og analytiske elementer. Det kan eksempelvis bestå af survey til alle forældre i dagtilbud i to kommuner og interviews med et repræsentativt udvalg af forældre på baggrund af stratificeret klyngeudvælgelse efter surveybesvarelser.

Projektet omhandlende WP2 vil sammen med projektets øvrige arbejdspakker bidrage til at udvikle det samlede projekts teoretiske, analytiske og empiriske forståelse af forældrefællesskaber og social diversitet i dagtilbud.

Det er muligt for dig at vinkle ph.d.- projektet i forhold til specifikke forskningsinteresser, så længe det passer inden for det samlede projekts rammer. Du udvælger de centrale aspekter, du vil fokusere på, inden for den overordnede ramme af den større projektbeskrivelse og argumentere for dine valg.

Projektbeskrivelsen for det samlede projekt kan fås ved henvendelse til de to ph.d. vejledere: docent Lene S. K. Schmidt (lesc@pha.dk) og lektor Jan Thorhauge Frederiksen (janjaf@hum.ku.dk).

Ansøgningsmateriale
Ph.d.- ansøgningen skal indeholde følgende:

Et projektforslag med:

  • Projekttitel
  • Projektresumé (max 500 anslag inkl. mellemrum)
  • Indledning til emnet og forskningsspørgsmål
  • Teoretisk afsæt for social diversitet i dagtilbud og forældreperspektiver
  • Forskningsmetodologi, etik og metodisk design
  • Forsknings- og tidsplan
  • Litteraturreferencer
  • Omfang: Max 5 normalsider ekskl. projektresume og litteraturliste. En normalside er 2400 anslag inkl. mellemrum.

Bilag:
  • Motiveret ansøgning (max 2 normalsider)
  • CV (max 2 normalsider)
  • Uddannelsesbeviser inklusiv karakterudskrifter

Sådan ansøger du
  • Ansøgningen skal følge gældende regler for ph.d. ´er. Indskrivningen sker i henhold til Ph.d.-bekendtgørelse nr. 1039 af 27. august 2013.
  • Stillingen er en fuldtidsstilling og sker iht. gældende overenskomst, samt iht. bekendtgørelse om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, Professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole nr. 1458 af 24. juni 2021.
  • Du ansættes som forskerstuderende (ph.d.) ved Professionshøjskolen Absalon med indskrivning på ph.d.-skolen ved Københavns Universitet. Arbejdsstedet er delt mellem Professionshøjskolen Absalon, Center for Pædagogik, forskningsmiljøet Pædagogisk arbejde med familier, børn og udsathed og Institut for Kommunikation ved Københavns Universitet, afdeling for Pædagogik, ligesom formidlingsforpligtelsen i ph.d.-uddannelsen vil være delt mellem de to steder.
  • For at komme i betragtning skal du have en relevant kandidatuddannelse for stillingsopslaget.
  • Ansøgning og relevante bilag sendes via vores rekrutteringssystem her (https://phabsalon.dk/job-i-absalon/ledige-stillinger) eller ved at klikke på ”Søg stillingen” til højre på denne side senest den 4. maj 2025.
  • Vi forventer at afholde samtaler i uge 25 - 26 og vi ønsker at du starter den 1. august 2025 eller hurtigst muligt derefter.
  • Ved mange ansøgere kan der forekomme shortlisting. Alle ansøgere får besked herom efter ansøgningsfristen.

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte:
  • Uddannelses- og forskerleder ved Professionshøjskolen Absalon Martin Hoffmann (maho@pha.dk)
  • Absalons projektleder, ph.d. vejleder og docent Lene S. K. Schmidt (lesc@pha.dk) Lektor, Jan Thorhauge Frederiksen (janjaf@hum.ku.dk), der er KU´s ph.d. vejleder og sammen med ph.d. skolen ansvarlig for ph.d.-projektets uddannelse ved universitet.

Om Center for Pædagogik
Du bliver ved Professionshøjskolen Absalon en del af Center for Pædagogik (https://phabsalon.dk/om-Absalon/organisation/centre/center-paedagogik). I Center for Pædagogik er der et tæt samspil mellem pædagoguddannelse, efter- og videreuddannelse, forskning og udvikling, samt omverdenen. Centeret har én centerchef, fire uddannelsesledere, én uddannelses- og forskningsleder, tre docenter, tre efter- og videreuddannelseskonsulenter og over 110 dedikerede og fagligt stærke undervisere.

Pædagogisk arbejde med familier, børn og udsathed i Center for Pædagogik (https://phabsalon.dk/forskning/forskningsmiljoeer/paedagogisk-arbejde-med-familier-boern-og-udsathed). Du vil her få en fast UC ph.d.-vejleder, der også er projektleder, docent Lene S. K. Schmidt. I Center for Pædagogik lægger vi vægt på, at de pædagogstuderende allerede i deres uddannelse er en del af forskning og udvikling i undervisning, workshops, projekter og i deres egen opgaveskrivning. Dit ph.d. projekt vil i samarbejde med kollegaer blive bragt i spil i uddannelsens dagtilbudsspecialisering.

Center for Pædagogik er fordelt på fem campusser, som er Roskilde, Slagelse, Vordingborg, Nykøbing Falster og Holbæk. Du får fast tilhørsforhold til Roskilde, med mindre andet aftales med dig. Du må som led i formidlingsforpligtigelsen forvente at skulle deltage i aktiviteter på mere end et campus.

Om Københavns Universitet, Institut for Kommunikation, sektion for Pædagogik
Københavns Universitets Humanistiske Fakultet dækker en bred vifte af de fag og uddannelser, der går under betegnelsen humanvidenskaberne. Ved Institut for Kommunikation er Sektion for Pædagogik (https://komm.ku.dk/forskning/paedagogik/), der omhandler pædagogik som disciplin og rummer bachelor- og kandidatuddannelser, tilvalg og enkeltfag. Læs om uddannelserne her (https://komm.ku.dk/uddannelser/). Forskningen ved Sektion for Pædagogik er kendetegnet ved teoretiske studier og empirisk forankrede analyser af pædagogik i dens praktiske, institutionelle, faglige og videnskabelige former. Forskningens styrke er dens bidrag til samfundsmæssige og videnskabelige diskussioner om pædagogikkens rolle og status i et spændingsfelt af humaniora og samfundsvidenskab. Sektionen har et tæt samarbejde med eksterne partnere, i særdeleshed professionshøjskolerne og deres pædagog- og læreruddannelser. Som ph.d.-studerende ved Sektionen for Pædagogik bliver du indskrevet i Ph.d.-skolen ved det humanistiske fakultet. Du kan læse reglerne for ph.d.-forløbet her (https://phd.ku.dk/regelsaet/). Som ansat ved Professionshøjskolen Absalon, gælder der de samme regler for ph.d.-forløbet, men ansættelsesvilkår, pligtarbejde, kontorfaciliteter med mere kan være forskellige.

Gennem ph.d.-forløbet forventes det at du indgår aktivt i forskningsmiljøer på både Absalon og Københavns Universitet.

Om Absalon
Professionshøjskolen Absalon er Region Sjællands største uddannelsesinstitution, hvor vi med vores 13 uddannelser uddanner samfundets professionelle til både erhvervslivet og den offentlige sektor. Vi er fordelt på i alt syv campus.

Vores ambition er at bidrage til øget velfærd og vækst i Region Sjælland gennem fremragende uddannelser og rollen som regional udviklingspartner. Vores studerende og samarbejdspartnere er det ubestridte centrum for vores arbejde, lige som vi lægger vægt på at være en rigtig god, fællesskabsbaseret og udviklende arbejdsplads.

Vi er 800 medarbejdere, vi har 9.000 studerende på vores grunduddannelser og vi efter- og videreuddanner 3.500 kursister hvert år.


INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Roskilde Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Professionshøjskolen Absalon, Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark, 4000 Høje-Taastrup

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 04-05-2025;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/a14b45b8-9a14-466e-9c42-476cd7ba8e66

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet
Boliger til salg i Roskilde

FÅ TRE GRATIS SALGSVURDERINGER AF DIN BOLIG

FÅ TRE GRATIS SALGSVURDERINGER

Adresse
Dine oplysninger deles med op til tre lokale ejendomsmæglere, som efterfølgende vil kontakte dig vedr. salgsvurdering.