Mand var årsag til uro og utryghed ved restauration

dato

Kl. 23.04 fik politiet en anmeldelse om en mand, der gik rundt med et jernrør ved en restauration på Havnepladsen i Rødvig. Han havde kortvarigt været forsvundet, men var nu kommet retur med en skruetrækker i hånden, idet han ifølge anmeldelsen var sur på en mand på restaurationen. Der havde ikke været noget angreb på nogen, men mandens adfærd var utryghedsskabende.

Politiet fik på stedet kontakt til en 27-årig mand fra Rødvig, der tidligere var blevet bortvist fra restaurationen på grund af dårlig opførsel, så han havde været voldelig over for inventar og andre gæster.

Den 27-årige havde af andre tilstedeværende fået frataget skruetrækken, men han var påvirket formentlig narkotika og i øvrigt konfronterende over for politiet. Han blev derfor frihedsberøvet for at få skabt ro og tryghed på stedet, hvilket medførte adskillige verbale ytringer af seksuel karakter rettet mod politiet.

Samlet set vurderede politiet, at der var grundlag for at sigte den 27-årige for overtrædelse af restaurationsloven på grund af adfærden på restaurationen inden politiets ankomst samt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale af politiet under anholdelsen.

Den 27-årige blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning frem til tidligt fredag morgen, hvor han blev løsladt. Han vil dog senere høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser mod ham.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi