Nyt fra Roskilde i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Roskilde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Geminivej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kindbergsvej, Køge
Skonnertvej, Jyllinge
Toppen, Himmelev, Roskilde
Mønstedsvej, Greve
Sandbakkevej, Vipperød
Holmeås, Greve (forsøg)
Spurvevej, Solrød Strand
Fyrvej, Køge
Rundingen, Herringløse, Roskilde
Østre Parkvej, Ringsted
Sasserupvej, Holbæk
Tangmosevej, Køge
Hedeboparken, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Brinken, Strøby

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Jernbanevej, Ringsted
Rendebjergvej, Tune
Østre Ringvej, Ringsted
Samsøvej, Vor Frue, Roskilde
Rønnebærparken, Roskilde
Hårlev Stationsvej, Hårlev


Ringsted Festival – Tværalle, Ringsted

Den årlige Ringsted Festival foregik fra torsdag til lørdag i sidste uge, hvor politiet var til stede for at sørge for, at alt forløb i god ro og orden. Her er et uddrag af de sager, som politiet optog i forbindelse med festivalen.

Narko:

Fredag kl. 21.30 gjorde festivalvagterne en patrulje opmærksomme på en gruppe på seks unge mænd, som ifølge vagterne var blevet set med euforiserede stoffer. De unge i alderen 14-24 år fra Ringsted, Sorø og København, blev visiteret, men havde ingen stoffer på sig. For fødderne af gruppen fandt politiet en pose med 1-2 gram hvidt pulver. Det var ikke muligt for patruljen at fastslå, om posen tilhørte nogen i gruppen. Stoffet blev taget med af patruljen, men ingen blev sigtet for noget i den forbindelse. Den 14-årige havde ingen armbånd på, så han blev bortvist fra pladsen. Da han var under den kriminelle lavalder, kan han ikke straffes for at tilsnige sig adgang uden billet. Fire i gruppen var under 18 år, så politiet orienterede deres forældre/værger om episoden.

Fredag kl. 00.55 blev politiet tilkaldt til Reaktor Scenen, hvor der var optræk til uro. Da patruljen kom frem var der ingen ballade, men betjentene så en mand i en gruppe indtage narko. Politiet visiterede alle i gruppen, hvor der en 24-årig mand fra Køge blev fundet i besiddelse af 2,5 gram kokain, og han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. Alle i gruppen, bestående af tre mænd og en kvinde, fik klippet deres armbånd af festivalpersonalet og bortvist fra stedet. Den 24-årige vil høre mere i sagen.

Lørdag kl. 19.30 anmeldte festivalvagterne til en patrulje, at der ved en parkeret bil blev udvist mistænkelig adfærd. Betjente henvendte sig ved bilen, hvorfra der lugtede af hash. I bilen sad tre mænd, om alle blev visiteret og bilen ransaget. En 24-årig mand fra Ringsted, blev fundet i besiddelse af en hashjoint og fire morfinpiller, som han ikke havde fået på recept. Politiet beslaglagde medicin og jointen, og den 24-årige blev sigtet. De øvrige i bilen havde intet ulovligt på sig, men den 24-årige vil høre mere fra politiet.

Lørdag kl. 01.24 så en patrulje en mand på festivalen indtage narko. De visiterede den 22-årige mand fra Valby, som havde en pose med ca. 2 gram kokain, som han blev sigtet for at besidde. Narkoen blev beslaglagt, og festivalvagterne klippede mandens armbånd inden han blev bortvist fra stedet. Den 22-årige vil senere høre mere i sagen.

Knivloven:

Lørdag fandt festivalpersonale en 24-årig mand fra Ringsted i besiddelse af en foldekniv, da han blev visiteret i forbindelse med indgang til pladsen. En patrulje sigtede den 24-årige for at overtræde knivloven, og han accepterede at poltiet beslaglagde kniven. Han nægtede dog at have taget kniven med på festivalen bevidst, men kan forvente en bøde i sagen.

Tilsneg sig adgang uden billet:

Fredag kl. 20.46 kontaktede festivalvagter politiet, da de havde stoppet en 20-årig mand fra Skælskør, som havde skaffet sig adgang til festivalpladsen, selvom han ikke havde købt billet.

Søndag kl. 01.44 blev en 18-årig mand fra Ringsted taget af vagterne som ”hegnsspringer”, da han forsøgte at komme på festival uden billet. Politiet blev tilkaldt

Patruljen sigtede i begge tilfælde mændene for at overtræde straffelovens regler om tilsnigelse af adgang, hvorefter de blev bortvist fra pladsen. De sigtede kan forvente en bøde i sagen.

Vold mod vagter og betjent

Lørdag kl. 01.35 blev en 24-årig mand fra Ringsted sigtet og anholdt for vold mod vagtpersonalet på festivalen og mod en betjent. Politiet var blev tilkaldt til at bortvise ham fra pladsen, da han havde udvist voldelig adfærd under en Kato-koncert på Reaktor Scenen.

Den 24-årige gjorde kraftigt modstand, da vagtpersonale ville bortvise ham under koncerten, hvor han havde optrådte aggressivt over for de øvrige koncertgæster. Herunder slog den 24-årige mand de to vagter, så betjentene skyndte sig over for at skride ind. Under anholdelsen sparkede den 24-årige en mandlig betjent i skridtet. Der måtte flere politifolk til for at pacificere manden, som blev tildelt peberspray og ilagt håndjern.

Han blev taget med til politistationen, hvor han blev sat i detentionen til afrusning og afkøling. Næste formiddag var han faldet til ro og kunne afhøres til sagen. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.


Fredag - lørdag

 

Brand i lejlighed - Brohøj, Klippinge – Stevns

kl. 14.39 kørte politi og brandvæsen til brand i en lejlighed ved et botilbuddet Brohøj i Klippinge. Brandvæsnet fik kontrol over ilden før den spredte sig til andre værelser/lejligheder. Der skete brandskader på en seng og sodskade i lejligheden, som var ubeboet. Ingen personer kom noget til ved branden. Politiet undersøger nu brandsagen nærmere, for at forsøge at fastslå årsagen til, at branden opstod.

Påvirket bilist uden kørekort – Nygårdsvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl.22.55 blev en 42-årig mand fra lokalområdet rutinemæssigt stoppet på Nygårdsvej i Eskebjerg. Det viste sig, at den 42-årige ikke burde have sat sig bag rattet, da han ikke havde et gyldigt kørekort og desuden var påvirket. Den 42-årige havde ikke generhvervet sin førerret efter en tidligere sag om spirituskørsel.

Ved dagens kontrol viste alkometeret en promille over det tilladte, og en narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer. Bilisten blev anholdt og sigtet for narko- og spirituskørsel uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Narkobilist med kniv i bilen – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 03.15 kørte en patrulje på Valdemar Sejrsvej, hvor en 28-årig mand fra Fyn i en personbil, blev stoppet i en rutinekontrol. Den 28-årige blev testet positiv for euforiserende stoffer. Han blev sigtet for narkokørsel og anholdt, for at få udtaget en blodprøve. I bilen fandt patruljen en foldekniv, som den 28-årige ikke havde et anerkendelsesværdigt formål til at besidde. Derfor blev han også sigtet for at overtræde knivloven, og kniven blev beslaglagt. Bilisten blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og nu venter politiet på analyseresultatet, hvorefter han vil høre mere i sine sager.

Borger tog nøglerne fra spiritusbilist – Vestmotorvejen, Ringsted

kl. 00.18 ringede en handlekraftig borger, en 50-årig mand fra Midtjylland, til alarmcentralen, da han havde taget nøglerne fra en bilist, som havde kørt slingrende foran anmelderen på Vestmotorvejen mod vest. Den slingrende bilist kørte ind på Kongsted Rasteplads, hvor manden standsede for at tisse. Her så anmelderen at bilisten stod usikkert på benene og lugtede af alkohol, så han besluttede at tage nøglerne fra bilisten og ringe til politiet. Den spirituspåvirkede mand forsøgte at forlade stedet til fods, men blev tilbageholdt af den 50-årige.

En patrulje kom hurtigt frem og anholdt bilisten, som viste sig at være en 25-årig mand fra Glumsø. Han blæste alkometeret over det tilladte, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer svaret på blodprøveanalysen, hvorefter den sigtede vil høre mere i sagen.

Spiritusbilist sov i detentionen – Hestetorvet, Roskilde

kl. 02.03 under patrulje på Jernbanegade i Roskilde bemærkede en hundepatrulje en polsk indregistreret personbil, som holdt til gene for trafikken på af/påsætningspladsen på Hestetorvet. Patruljen signalerede til bilisten, at han skulle køre videre, men han reagerede ikke. Betjentene tog kontakt til føreren af bilen, en 33-årig mand fra Ukraine, som viste sig at være kraftigt påvirket af spiritus. Det var ikke muligt for manden at gennemføre en alkometertest, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev den 33-årige taget med i detentionen til afrusning, da han grundet beruselse ikke kunne tage vare på sig selv. Politiet beslaglagde bilen til sagen, som sikkerhed til dækning af sagens omkostninger, idet der var tale om en udenlandsk bilist. Hvis resultatet af blodprøven skulle vise en promille over 2,0, vil sagen lægges op til konfiskation af bilen.

Den 33-årige blev løsladt lørdag formiddag, da han igen var frisk. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den sigtede mand vil blive indkaldt til politistationen og gjort bekendt med sagens videre gang.

Narkobilist med kokain og piller i bilen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 04.20 holdt en personbil stille på Jernbanegade ud for nr. 1A ved Roskilde Station. En patruljen, der kørte forbi i det samme bemærkede, at en mand kortvarigt henvendte sig til føreren af parkede bil, men hurtigt gik igen.

Betjentene henvendte sig til føreren af bilen, en 21-årig mand fra Ballerup, som viste sig at være påvirket. En narkometertest viste positiv for hash og kokain, så han blev anholdt, visiteret og bilen ransaget. Betjentene fandt den 21-årige i besiddelse af i alt 6 mindre poser med kokain, som senere blev kontrolvejet til 2,67 gram. Han havde derudover 104 tramadolpiller i bilen, som er receptpligtig medicin, han ikke kunne redegøre for. Politiet beslaglagde narko og medicin, som den 21-årige blev sigtet for at besidde med henblik på videresalg.

Den anholdte havde desuden et mindre kontantbeløb på sig, som formodes at være indtægt fra narkosalg. Pengene blev derfor beslaglagt til sagen. Efter blodprøveudtagelsen ransagede politiet den 21-åriges adresse i Ballerup efter narko, men fandt intet ulovligt her. Han blev herefter løsladt, men vil høre mere i sine sager, når svaret på blodprøven kommer.


Lørdag – søndag:

 

Hjælpsomme og handlekraftige bilister – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 08.02 fik politiet en henvendelse om, at en bilist formentlig var i nød, idet bilisten umotiveret var standset i overhalingssporet længst nærmest midterrabatten i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen ved afkørsel 32 Køge. En patrulje kørte til stedet og kunne konstatere, at der ikke var sket noget færdselsuheld, og to andre bilister havde med egne køretøjer lavet en afspærring for den nødstedte bilist.

Der var tale om en 41-årig mand, der under kørslen formentlig havde fået et ildebefindende og derfor var standset i overhalingssporet. I bilen var også hans hustru og to børn, og det usædvanlige stop havde to bilister, der kørte i det sydgående spor, bemærket, så de begge og uafhængig af hinanden havde vendt rundt via nærmeste af- og tilkørsel på motorvejen for at komme bilisten og hans familie til undsætning.
De to handlekraftige bilister var en 37-årig mand fra Køge og en 43-årig mand fra Hårlev, som efter afspærringen havde fået reddet de i alt fire personer ud af bilen og ind bag autoværnet i midterrabatten inden en eventuel påkørsel.

 

Bilen blev flyttet ind i nødsporet, hvortil de fire personer også ført over i sikkerhed. Den 41-årige fører blev efterfølgende i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til kontrol, og politiet foretog sig efter en ros til de to handlekraftige bilister ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.29 opdagede en 51-årig kvinde fra København Ø for sent, at bilisterne foran hende i det østgående spor på Vestmotorvejen havde nedsat hastigheden væsentligt på grund af kødannelse.

Hun bremsede kraftigt, men kunne ikke undgå at påkøre bagenden af den forankørende bil ført af en 39-årig kvinde fra Store-Merløse. Hendes bil blev som følge af påkørslen skubbet frem i en tredje bil ført af en 50-årig mand fra Randers.
Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødene, som dog medførte en kortere spærring af motorvejen i forbindelse med tilkaldte bugseringskøretøjers fjernelse af de involverede biler.

Kl. ca. 17.05 var motorvejen atter farbar i alle vognbaner i østlig retning, og politiet registrerede blot omstændighederne og parterne ved sammenstødene.

Hensynsløs og hasarderet kørsel – bil beslaglagt – Odsherred

Kl. 16.41 bemærkede en hundepatrulje en varebil køre med meget høj hastighed ad Oddenvej mod syd og kort efter videre ad Oddenvej gennem Lumsås med væsentlig højere hastighed end tilladt. Patruljen var nemlig kørt efter bilisten for at foretage en rutinemæssige kontrol af føreren og køretøjet.

Bilisten ønskede dog ikke at standse for at lade sig kontrollerer, men fortsatte sin kørsel med væsentligt højere tilladt hastighed ad forskellige veje via Højby frem til Svinninge, inden føreren standsede af sig selv på Kirkebjerg, Nørre Asmindrup, og flygtede derfra til fods.
Hundepatruljen optog straks forfølgelsen med bl.a. politihunde i området, men det lykkedes for føreren at forsvinde uden at blive pågrebet af politiet. Politiet vurderede ud fra den foretagne kørsel, at føreren kunne mistænkes for at have ført varebilen under omstændigheder, der kunne betegnes som vanvidskørsel. Derfor blev bilen beslaglagt med henblik på senere konfiskation i et forbindelse med et retsmøde.

 

Årsagen til politiets vurdering af kørslen som vanvidskørsel skyldtes bl.a. kørsel med hastigheder på over det dobbelte af det tilladte i tættere bebygget område og område med nedsat hastighed jf. skiltningen, manglende overholdelse af ubetingede vigepligter og ”Fuld stop”-skiltning, kørsel venstre om et helleanlæg samt kørsel på en spærreflade i forbindelse med en overhaling. Der skete ingen uheld undervejs, men politiet bemærkede også flere farlige situationer på Gammel Nykøbingvej med cyklister i vejkanten. Den flygtede fører blev imidlertid genkendt af politiet som en 31-årig mand, der var kørende i en bil ejet af en 43-årig mand begge fra den nordlige del af Odsherred kommune.

De to mænd havde samme patrulje en time tidligere bortvist fra en adresse på Sjællands Odde, hvor de i påvirket tilstand havde optrådt truende over for en mand, der havde følt sig utryg og derfor tilkaldt politiet.
Den 31-årige, der er mistænkt som fører af bilen, har ikke noget kørekort, idet han ikke har generhververet førerret efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet.

Bilejeren kom til stedet i Nørre Asmindrup og er derfor blevet bekendt med beslaglæggelsen af hans bil som følge af vanvidskørslen, som en anden end ham selv er mistænkt for.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner, herunder cyklister på Gammel Nykøbingvej, der kan bidrage med oplysninger om kørslen i en grå, mindre varebil i området lørdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel på ulovlig knallert – Stenagervej, Benløse, Ringsted

Kl. 17.15 standsede politiet en knallert, som en 16-årig ung mand fra Ringsted førte ad Stenagervej, med henblik på rutinemæssig kontrol.
Den 16-årige deltog i en narkometertest, som gav udslag for, at han formentlig var påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel på den lill 30-knallert.

Selve knallerten var ikke i lovlig stand, idet den havde fået påmonteret et ulovligt udstødningsrør, så den 16-årige blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Politiet anholdt den 16-årige i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men løslod ham herefter og efter afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere til, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Markbrand medførte evakuering af beboere – Ringsager, Mullerup, Slagelse – Kalundborg

Kl. 17.16 fik politiet underretning om, at brandvæsnet var rykket ud til en markbrand i området omkring Ringsager, Mullerup.
Brandvæsnet var ved politiets ankomst i fuld gang med slukningsarbejdet for at forhindre, at branden ville brede sig til områder med dyr og bebyggelse.

Branden udviklede en del røg, der drev tværs om flere adresser på Bildsøvej, hvor fire adresser blev evakueret, så beboere ikke unødigt opholdt sig i røgfanen fra markbranden. Samtidig afspærrede politiet en kortere strækning på Bildsøvej, så trafikanter heller ikke kom ind i røgfanen.

Efter omtrent en time lod politiet kl. ca. 18.45 de evakuerede beboere komme retur, ligesom afspærringen af vejen blev ophævet.
Politiet forlod området kl. ca. 19.00, men brandvæsnet fortsatte slukningsarbejdet frem til kl. ca. 20.00. Årsagen til branden kendes ikke, men der er ikke mistanke om, at nogen har begået noget strafbart i den knastørre natur. Der skete kun skade på afgrøder på den brændte mark, så hverken personer eller bygninger fik skader som følge af branden.

Overfaldet af to unge mænd – Stigårdsvej, Solrød Strand

Kl. 19.48 anmeldte en 17-årig ung mand fra Køge, at han i forbindelse med en privat fest på Stigårdsvej natten til lørdag kl. ca. 00.45-01.00 var blevet overfaldet. Han havde sammen med en anden festdeltager bortvist to unge mænd, der havde ønsket at deltage i festen, hvorefter den ene uønskede gæst løb fra stedet.

Den anden festdeltager var løbet efter for at jage ham væk, samtidig med at den 17-årige var løbet bagefter, men stoppede op.
Pludselig blev 17-årige overfaldet bagfra med skub, så han faldt omkuld. Liggende på vejen fik han nogle spark mod hovedet, så han kortvarigt mistede bevidstheden, indtil kammeraten kom ham til undsætning.

Efterfølgende blev den 17-årige undersøgt på skadestuen og blevet indlagt til observation. Han havde fået diverse tandskader og kvæstelser i hovedet som følge af volden, som den ene af de to uønskede gæster mistænkes for.

Politiet forsøger nu at få identificeret de to uønskede festdeltagere, der blev beskrevet som: A: mand, almindelig af bygning, 17-19 år, 180-185 cm høj, kort brunt hår, iført hvide hørbukser og hvid trøje; og B: mand, almindelig af bygning, 17-19 år, 180-185 cm høj, dansk, krøllet lyst hår, iført hvide hørbukser og hvid trøje.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der måtte have set de to unge mænd i området, eller som måske har bemærket overfaldet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nældebjergvej, Greve

Kl. 00.04 fik politiet en henvendelse fra en borger, der havde taget bilnøglerne fra en påvirket bilist, der netop havde påkørt et vejskilt i et vejkryds.Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at der ikke var andre trafikanter involveret i uheldet, og at bilisten var uskadt.

 

En personbil havde fået skader på venstre side af fronten i forbindelse med påkørsel af et vejskilt under en svingningsmanøvre i krydset.
Føreren af bilen var en 54-årig mand fra Greve, som blev skønnet påvirket af alkohol under påkørslen af skiltet. Da en alkometertest bekræftede mistanken om spirituskørsel, blev den 54-årige sigtet herfor og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 54-åriges bil blev blot skubbet ind til siden, så han senere selv kunne sørge for borttransport fra uheldsstedet.

Narkokørsel og besiddelse af hash – Ny Taastrupvej, Holbæk

Kl. 01.00 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra København SV for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil og for besiddelse af to gram hash, som politiet fandt ved visitationen af ham efter anholdelsen.
Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt – Pedersvej, Køge

Kl. 03.59 sigtede politiet en 19-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Pedersvej, inden han blev standset med henblik på en rutinemæssig kontrol. Den 19-årige blev efter en alkometertest kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse af alkohol. Ved løsladelsen blev den 19-årige gjort bekendt med, at hans førerret blev inddraget, så han ikke længere være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Politiet meddelte også den 19-årige, at den personbil, som han havde ført, blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation, fordi politiet med baggrund i alkometertesten kunne forvente, at alkoholkoncentrationen i den udtagne blodprøve ville overstige to promille. Spirituskørslen blev derfor omfattet af reglerne om vanvidskørsel, hvorfor politiet fandt grundlag for at beslaglægge personbilen. Ejeren af bilen er underrettet om herom, idet den 19-årige ikke selv var registreret som ejer. Når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, kan den 19-årige forvente at høre nærmere fra politiet.

 

Brandlovgivningen – Munkholmvej, Bredetved, Holbæk

Kl. 04.15 havde en 28-årig mand fra Holbæk opdaget en brand på sin terrasse, så han havde fået alarmeret naboen, der havde tilkaldt brandvæsnet. Herefter var de begyndt slukning af branden med en havevandslange, så brandvæsnets opgave var minimal.
Branden var opstået som følge af et glemt myggelys, der havde fået antændt stole i plastik og træ samt hynder herpå.
Politiet vurderede ud fra disse omstændigheder, at den 28-årige havde været uforsigtig med myggelyset, der forårsagede branden, så han blev sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen. Derfor kan han nu forvente en bøde som afgørelse på sagen.


Søndag – mandag:

 

Ulovlig omgang med hittegods – Søndre Strandvej, Solrød Strand – Solrød

Kl. 15.33 fik politiet en henvendelse fra en 26-årig mand fra Solrød Strand. Manden forklarede, at han den 6. august 2022 havde glemt sin taske i toget. Tasken indeholdt bl.a. en Macbook og Airpods. Søndag kl. 15.33 kunne den 26-årige via en sporings-app se, at den bortkomne Macbook befandt sig på stranden i Solrød. Den 26-årige gik ned på stranden og konstaterede at signalet kom fra samme sted, som fire mænd befandt sig sig. Mændene havde slået telte op på stranden.

 

Politiet kom frem til stedet og tog kontakt til de fire mænd, som er fra Litauen, og som var i besiddelse af den 26-åriges taske med Macbook og Airpods – disse blev udleveret til den 26-årige, da han kunne sandsynliggøre, at der var tale om hans ejendele. I et af teltene fandt politiet en jakke, som ikke tilhørte mændene fra Litauen. Politiet anholdt en 40-årig og en 52-årig mand fra Litauen og sigtede dem for ulovlig omgang med hittegods. De to mænd er fortsat i politiets varetægt, og det skal nu vurderes af Hjemrejsestyrelsen, om der er grundlag for en administrativ udvisning af de to litauiske mænd.

Drukneulykke – Sønakkevej, Klippinge – Stevns

Kl. 17.00 fik alarmcentralen et opkald om en drukneulykke. En 38-årig polsk mand, som var på stranden med tre venner, blev af ukendt årsager fundet livløs i vandet i forbindelse med en svømmetur. Manden blev reddet i land af en anden strandgæst, som herefter påbegyndte førstehjælp. En redningshelikopter kom kort tid efter til stedet, hvor den polske mand var kommet til bevidsthed og trak vejret. Manden klagede over smerter og blev fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling.

Brand i ovn – Haraldsborgvej, Roskilde

Kl. 17.13 fik politiet et alarmopkald om røg fra en lejlighed. Politi and brandvæsen kom frem til stedet, hvor en 86-årig mand havde tændt sin nye ovn for første gang uden at opdage, at der lå en brugsanvisning inde i ovnen. Da ovnen blev varm, var der gået ild i brugsanvisningen, hvilket gav udvikling af røg. Brandvæsnet fik slukket branden i ovnen. Branden havde heldigvis ikke spredt sig eller givet sod-, røg- eller brandskader.

Narkokørsel – Frederiksborgvej, Himmelev – Roskilde

Kl. 19.03 anholdt og sigtede politiet en 36-årig mand fra Herlufmagle for kørsel i narkopåvirket tilstand. Manden fik udtaget en blodprøve på sygehuset og blev derefter løsladt. Manden er fortsat sigtet i sagen, som afgøres, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde.

Bedrageri – Kalundborg

Kl. 20.50 blev politiet kontaktet af en 57-årig kvinde fra Kalundborg, som havde været udsat for bedrageri af en falsk bankansat og falsk politimand. Den 57-årige forklarede, at hun var blevet ringet op af en kvinde, der præsenterede sig som Charlotte Hansen fra Nordea, som forklarede, at der var blevet ansøgt om et lån på 76.000 kr. hos Nordea i hendes navn. Herefter viderestillede den falske bankdame den 57-årige til en mand, som præsenterede sig som Mads Emil Skovbo fra Rigspolitiets IT-afdeling.

 

Den falske politimand i røret bad den 57-årige kvinde om at samle de beløb, hun havde stående på sine konti på én konto, og derefter skulle hun overføre det samlede beløb til det, som manden i røret forklarede var en af politiets sikkerhedskonti, hvilket den 57-årige kvinde efterkom. Kvinden overførte i den forbindelse knap 50.000 kr. til en fremmed konto. Efterfølgende blev pårørende til den 57-årige kvinde mistænkelig og ringede til politiet på 114, hvor politiet kunne oplyse, at der ikke var nogen ansatte i politiet, der hedder Mads Emil Skovbo. Pengebeløbet var dog allerede overført til den påståede sikkerhedskonto.


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi