Nyt fra Roskilde i politiets døgnrapport

Profilbillede

Roskilde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vesttoften, Jyllinge
Aspevej, Solrød Strand
Rytterkær, Herringløse, Roskilde
Godsparken, Greve
Østervej, Rødvig Stevns

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Nørretorv, Ringsted
Dr. Schadsvej, Nykøbing Sj.


Narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 07.53 blev en 28-årig mand fra Nørre Asmindrup sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Valdemar Sejrsvej. Narkometertesten havde givet politiet grundlag for den mistanke mod den 28-årige, idet testen havde givet udslag for påvirkning af både cannabis og amfetamin under kørslen.

Den 28-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Tølløsevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 09.19 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Frederikshavn for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Den 28-årige mente dog ikke at være påvirket, men fik alligevel i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Ringstedvej / Hvalsøvej, Ordrup, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 09.54 var en 75-årig mand fra Kirke-Hyllinge impliceret i et sammenstød med en 54-årig kvinde fra Store-Merløse i krydset Ringstedvej – Hvalsøvej. Ingen af parterne var kommet til skade.

Inden sammenstødet var den 75-årige i en personbil kørt ad Hvalsøvej mod syd frem til krydset ved Ringstedvej, hvor han kørte frem over vigelinjen i forbindelse med et venstresving. Under svingningen blev han påkørt på venstre side af en anden personbil, som den 54-årige kvinde førte ad Ringstedvej mod vest.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsregler kan være blevet overtrådt.

Ulovlige knallerter – Grevinge / Asnæs – Odsherred

Kl. 10.45 standsede færdselspolitiet en hurtigkørende knallert på Hovedgaden i Grevinge, hvor en 16-årig ung mand kom kørende. En kontrolmåling på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 79 km/t mod højst tilladt 30 km/t, så den 16-årige blev sigtet for den overtrædelse.

Kl. 11.10 var færdselspolitiet på Rødhøj i Asnæs, hvor endnu en knallert blev standset med henblik på kontrol for eventuelle konstruktive ændringer. En 16-årig ung mand fra Fårevejle St. var kommet kørende på en 30-knallert, som på rullefeltet viste sig at kunne køre mindst 53 km/t. Også han blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, og begge kan ud over en bøde forvente en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre lille 30-knallert.

Spirituskørsel – Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 12.05 blev en 36-årig mand fra Fjenneslev sigtet for spirituskørsel i en varebil, som han førte på Stejlhøj. En alkometertest bekræftede politiets mistanke mod manden, der i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 13.27 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Gørlev Sj. for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Kalundborgvej i vestlig retning. Han var i forvejen frakendt kørekortet, hvilket gav grundlag for endnu en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

Den 33-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Utryghedsskabende mand – Æblehaven, Roskilde

Kl. 13.34 befandt en mand sig i et ældrecenter, hvor flere ældre var til stede. De var dog utrygge ved manden, fordi han råbte umotiveret efter dem.

Politiet kørte til stedet og bortviste en 29-årig mand fra Roskilde, der mente kun at have talt med sig selv, men i øvrigt undskyldte, at han måske havde været utryghedsskabende over for øvrige tilstedeværende. Den 29-årige blev ikke sigtet for noget i forbindelse med bortvisningen, da ingen som sådan havde lidt overlast.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.20 var to personbiler stødt sammen på Vestmotorvejen i det vestgående spor mellem afkørslerne 33 og 34. Bilerne holdt nu i midterrabatten og delvist ude i overhalingssporet.

Politiet rykkede sammen med en skiltevogn ud til uheldsstedet, hvorfra begge parter i de tilkaldte ambulancer blev indbragt til skadestuen til kontrol. De var dog begge sluppet uden behandlingsskrævende skader.

Sammenstødet skete, da en 56-årig mand fra Middelbart kørte i overhalingssporet og for sent opdagede, at personbil foran med en 47-årig kvinde fra Kolding som fører kørte noget langsommere. Han påkørte derfor bagenden af kvindens bil, hvorefter bilerne standsede til gene for den øvrige trafik.
Ladvogne fik fjernet de to implicerede biler, som havde været årsag til en trafikophobning i det vestgående spor frem til uheldsstedet.

Politiet bemærkede i den langsomkørende trafik to bilister, der under kørslen anvendte håndholdt mobiltelefon. De to bilister blev standset og fik hver især en sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, inden de kunne fortsætte kørslen ad motorvejen.

Butikstyveri – Smedelundgade, Holbæk

Kl. 14.30 havde en butikskontrollant i supermarkedet Føtex tilbageholdt en udenlandsk mand, som var mistænkt for at have stjålet varer.

Politiet fik kontakt til en 24-årig mand fra Holbæk, som var kommet ind i supermarkedet med en tom indkøbspose. Posen fremstod mere fyldig, da manden fik gennem kasselinjen uden at betale for noget. Indholdet i posen viste sig at være børnetøj til en samlet værdi af 844 kr., som manden ikke havde betalt for.

Den 24-årige blev anholdt og sigtet for butikstyveri, men blev løsladt efter afhøring til sagen, som han vil høre nærmere til, når den skal afgøres.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Landevejen, Tuse, Gislinge – Holbæk

Kl. 16.00 rykkede politiet ud til et færdselsuheld på Landevejen, idet to køretøjer var stødt sammen.

Det viste sig, at en 18-årig mand fra Svinninge var kørt i en personbil ad Landevejen mod vest, da han under kørslen tabte noget på gulvet og kiggede ned. Herunder overså han en forankørende varebil, som en 60-årig mand fra Fårevejle St. førte også i vestlig retning, men langsommere end den 18-åriges hastighed. Varebilens bagende blev påkørte, men begge førere slap uskadte fra sammenstødet.

Den 18-årige blev dog anholdt og sigtet for spirituskørsel i forbindelse med sammenstødet, idet en alkometertest havde givet udslag til over det tilladte. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Sammenstødet medførte kødannelse på Landevejen fra uheldsstedet og i østlig retning helt tilbage til udfletningen fra Holbækmotorvejen, men kl. ca. 16.30 var Landevejen atter farbar.

Truende mand med lang kniv og narko mv. – Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 17.16 fik politiet en anmeldelse fra en bekymret borger i Ejby-området om en mand, der gik alene ude på offentlig vej og talte højlydt tilsyneladende med sig selv. Han medbragte en lang kniv og virkede i det hele taget utryghedsskabende for beboerne i området.

Flere patruljer kørte til Ejby-området, hvor politiet kortvarigt fik kontakt til en 38-årig fra Kirke-Hyllinge, der opholdt sig ved en adresse i området. Han havde stadig en lang kniv i hånden og udtalte truende til politiet, at han ville gøre skade på politipersonalet, såfremt politiet kom nærmere. Herefter gik han ind på adressen, mens politiet afspærrede området, så manden ikke kunne være til fare for andre.

I de næste timer forsøgte politiet at få kontakt til den 38-årige, der stadig opholdt på adressen, hvilket først lykkedes kl. ca. 20.45, hvor han frivilligt kom ud fra adressen. Manden blev herefter udramatisk anholdt, og ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af godt 23 gram amfetamin, inden den anholdte blev transporteret til politistationen i Roskilde i forbindelse med den fortsatte sagsbehandling i sagen.

Ved en efterfølgende ransagning af adressen, hvor den 38-årige havde opholdt sig, fandt politiet den lange kniv, der havde en bladlængde på 30 cm. De ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i de sager, som den 38-årige kan mistænkes for at have overtrådt.

I forbindelse med indsatsen i Ejby fik politiet assistance fra det lokale redningsberedskab og Beredskabsstyrelsen, som derfor også var til stede i området.

Den anholdte, 38-årige mand blev sigtet for trusler mod politiet, overtrædelse af knivloven samt overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, inden han efter afhøring til sagerne og efter en nærmere vurdering af de konkrete omstændigheder i sagen blev løsladt i løbet af natten. Han er således fortsat sigtet i sagerne, som senere vil finde sin strafferetlige afgørelse i forbindelse med et retsmøde.

Ulovlig knallert – Sigerslevvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 20.40 standede færdselspolitiet en 18-årig mand fra Store-Heddinge, da han kom kørende på en knallert ad Sigerslevvej.

Politiet havde en mistanke om, at knallerten kunne køre hurtigere end tilladt, hvilket en måling på et rullefelt bekræftede. Knallerten blev identificeret som en 30-knallert, selv om den 18-årige havde afmonteret nummerpladen, som dog blev medbragt i opbevaringsrummet under sædet. Kontrolmålingen på et rullefelt viste, at knallerten kunne køre mindst 58 km/t mod de højst tilladte 30 km/t.

Den 18-årige knallertkører blev sigtet for de to overtrædelser og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Ulovlig knallert – Gammel Lyngvej, Køge

Kl. 22.00 standsede færdselspolitiet en 50-årig mand fra Lille-Skensved, som kørte på en knallert ad Gammel Lyngvej i en højere fart end forventeligt for en lille 30-knallert.

En kontrolmåling af knallertens hastighed på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre mindst 79 km/t mod de højst tilladte 30 km/t, hvilket den 50-årige blev sigtet for. Herudover blev han også sigtet for en manglende, men lovpligtig ansvarsforsikring for knallerten.

Brand i bil – Slimmingevej, Tureby – Køge

Kl. 23.31 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en melding om brand i en bil på en parkeringsplads tæt på Sydmotorvejen, efter at forbikørende havde slået alarm.

Brandvæsnet fik slukket branden, så politiet kunne kigge nærmere på køretøjet, som var en mindre personbil. Der var ingen personer til stede på parkeringspladsen, men nogle personer var inden branden set forlade parkeringspladsen i en mørk bil.

Politiet kunne ikke umiddelbart fastslå årsagen til branden i personbilen og vil i den anledning gerne i kontakt med personer, der har været til stede på parkeringspladsen inden branden i bilen. Oplysninger i sagen kan gives til politiet på tlf. 114.

Utryghedsskabende mand sigtet – Stationscentret, Roskilde

Kl. 02.34 blev personalet i en døgnåben kiosk så utryg ved en mand, at politiet måtte tilkaldes. Manden havde sparket på ruderne ind til kiosken, men uden at disse var gået i stykker.
Politiet fik kort efter kontakt til en påvirket, 18-årig mand fra København, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd. Han blev frihedsberøvet og lagt til afrusning i detentionen inden tidligt på morgenen, hvor pårørende afhentede ham på politistationen i Roskilde. Den 18-årige kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Bortvisning af to mænd – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 04.17 bad DSB politiet om assistance til at bortvise et par mænd, der havde taget ophold i ventesalen, hvor tiden blev brugt til at drikke.
Politiet fik på togstationen kontakt til to mænd på 50 og 66 år, som begge var uden fast bopæl. De blev begge bortvist fra stedet uden at blive sigtet for noget.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi