Nyt fra Roskilde i politiets døgnrapport

Profilbillede

Roskilde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Københavnsvej, Roskilde
Algade, Nykøbing Sj.
Hundigevej, Greve
Valorevej, Valore, Viby Sj. (forsøg)

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klitrosevej, Køge
Belsager, Greve
Vestre Grootsvej, Solrød Strand
Blåhusvej, Greve
Bygmarken, Vindinge, Roskilde
Vesterbro, Nykøbing Sj.
Møllemarken, Jersie, Solrød Strand
Guldblommevej, Roskilde
Slotshaven, Holbæk
Græsmarkvej, Føllenslev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ved Kanalen, Bjerge Sydstrand, Store-Fuglede
Østergårdsvej, Klint, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:
Hjortholmvej, Tølløse
Sportsvej, Tølløse
J. H. Petersens Alle, Kalundborg
Hovedgaden, Regstrup (forsøg)

Tyveri fra køretøjer:
Solrød Center, Solrød Strand
Engparken, Karlslunde (2 anmeldelser)
Enebærhegnet, Greve (2 anmeldelser)
Karlslunde Kysthave, Karlslunde
Egevang, Lindenborg, Roskilde
Højmarken, Gevninge, Roskilde
Bredengen, Svogerslev, Roskilde
Strandvang, Lindenborg, Roskilde (2 anmeldelser)
Meldager, Svogerslev, Roskilde
Litorinaparken, Solrød Strand
Plantagevej, Lille-Skensved (2 anmeldelser)
Åvad, Lille-Skensved
Stenbukvej, Ejby, Lille-Skensved
Sikavej, Ejby, Lille-Skensved
Skræddertoften, Lille-Skensved
Enghaven, Svogerslev, Roskilde


Tyveri fra køretøjer – Solrød / Greve / Roskilde / Lejre / Køge

I løbet af weekenden og frem til mandag formiddag har Midt- og Vestsjællands Politi modtaget ikke mindre end 23 anmeldelser om tyveri fra både person- og varebiler i kommunerne Solrød (2 anmeldelser), Greve (5 anmeldelser), Roskilde (3 anmeldelser), Lejre (5 anmeldelser) og Køge (8 anmeldelser).

I Greve og Solrød kommuner gik det natten mellem lørdag og søndag ud over fem personbiler, der alle fik en rude knust, så tyven(e) kunne få adgang til køretøjet. Fra køretøjerne blev stålet computere, tøj, solbriller, kontanter og sodavand.

I kommunerne Roskilde, Lejre og Køge samt enkelte i hhv. Greve og Solrød kommune gik tyverierne ud over varebiler, hvor de fleste af dem havde fået opbrudt en side- eller bagdør for at få adgang til varerummet. Andre varebiler havde fået knust en rude, så tyven(e) på den måde kunne få adgang.

Varebilerne tilhører primært firmaer inden for håndværkerbranchen, hvorfor de stjålne effekter fra køretøjerne har været diverse værktøj.

Tyverierne fra varebilerne kan i de berørte kommuner koncentreres om især Gevninge (Lejre kommune), Svogerslev (Roskilde kommune) og Ejby-området (Køge kommune).

Politiet har undersøgt adskillige af de berørte varebiler for eventuelle tekniske spor, som politiet nu afventer resultatet af i håb om, at en eller flere mistænkte måske kan identificeres. I forbindelse med efterforskningen vil politiet også gerne høre nærmere fra personer, der i de berørte områder har bemærket usædvanlig aktivitet f.eks. i nærheden af køretøjer. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra personbiler
Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din personbil:

• Fjern alt af værdi fra kabinen, dette gælder radio/CD-afspiller – GPS – Fladskærme – computere m.v. samt tøj – tasker – indkøbte gaver – bæreposer m.v.
• Læg tingene i bagagerummet, hvis det er muligt.
• Åbn eventuelt handskerummet og andre gemmer bag låger, så man kan se, at der ikke ligger værdier i bilen.
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.

Gode råd fra politiet om at forhindre tyveri fra varebiler
Midt- og Vestsjællands Politi har nogle gode råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at forhindre tyveri fra din varebil:

• Parker – om muligt – varebilen på en sådan måde, at det er besværligt at komme ind i den ad bag- eller sidedøre.
• Deaktiver knappen til central oplåsning af bag- og sidedøre (findes ikke i alle varebiler).
• Fjern særligt værdifuldt værktøj fra bilen
• Mærk værktøj med f.eks. en særlig farve, initialer eller firmanavn mv., så stjålet værktøj vil være sværere at afsætte for tyven og nemmere for politiet at identificere ejeren
• Biler, der parkeres i længere tid eller efter mørkets frembrud, bør parkeres, hvor der er belysning – og gerne i nærheden af beboelse. Undgå at parkere bilen på øde steder.


Fredag – lørdag

 

Færdselsuheld – Køgevej, Gadstrup - Roskilde

Kl 08.00 skete der et uheld, da en 43-årig mand fra Nordsjælland kom kørende på sin knallert på vej mod nord. En 17-årig mand skulle i det samme ud fra en ejendom på vejen og ramte manden på knallerten, der væltede. Den 17-årige valgte alligevel at køre fra stedet, men det lykkedes en tilkaldt patrulje at identificere føreren, der vendte retur til stedet, da politiet ringede til ham. Føreren af knallerten havde kun fået mindre skader, men blev kørt til behandling på sygehuset. Den 17-årige blev til gengæld testet positiv for bl.a. cannabis og derfor medtaget til sygehuset, så der kunne udtages blodprøve.

Indbrud i skole – Hjortholmvej, Tølløse - Holbæk

Kl 08.08 kom der anmeldelse om, at en rude var knust i en skolebygning, tilsyneladende ved, at der var kastet en flise gennem ruden. Det var sket på et tidspunkt siden eftermiddag dagen før og frem til anmeldelsestidspunktet. Fra stedet var stjålet en enkelt computer. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

Kørekort inddraget – Havnegade, Nykøbing Sjælland - Odsherred

Kl 09.00 blev politiet tilkaldt, da en 74-årig lokal kvinde havde påkørt en ladestander på en parkeringsplads. Ved politiets ankomst virkede kvinden forvirret, og patruljen skønnede, at hendes kørefærdigheder var så ringe, at hun blev bedt om at aflevere sit kørekort på stedet, hvad kvinden da også indvilgede i.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl 15.04 skete der et uheld, da en personbil ført af en 27-årig lokal mand var på vej frem mod et lyskryds. Foran ham kørte en 56-årig lokal kvinde, der bremsede hårdt op, da trafiklyset skiftede fra grønt til gult. Den 27-årige nåede ikke at bremse og ramte derfor kvindens bil bagfra. Der skete dog kun mindre materielle skader ved uheldet og ingen af de to personer kom til skade.

Spirituskørsel – Slimmingevej, Køge

Kl 17.53 standsede en patrulje en 29-årig mand fra Køges opland, der kom kørende i en varebil. En alkometertest viste, at manden var påvirket af alkohol over det tilladte. Han blev derfor taget med på sygehuset til udtagning af blodprøve.

Røveri af øl – Slagelsevej, Kalundborg

Kl 20.59 anmeldte personalet i et supermarked, at en kunde havde lagt tre giraf-øl på båndet ved kassen, men manden var så aggressiv, at de havde bedt ham forlade butikken. Manden tog derfor de tre øl og ville gå fra stedet, men da medarbejderne fortalte, at de ville ringe til politiet, hvis han gik med de ubetalte varer, så truede manden sig fri og dermed udviklede optrinnet sig til et røveri. Politiet vil nu gennemse overvågning fra stedet for at identificere gerningsmanden.

Vold – Jernbanegade, Roskilde

Kl 23.40 fik politiet anmeldelse om, at en 19-årig lokal mand havde opholdt sig på en parkeringsplads ved stationen sammen med nogle venner, da en gruppe på tre personer havde henvendt sig til dem og spurgt, om de solgte stoffer. Den 19-årige og hans venner troede, de tre lavede sjov, men det tog de tre tilkommende ilde op og den ene af dem gav den 19-årige et slag med en vandflaske i hovedet. En tilkaldt patrulje fik i området kontakt med et par mænd, der passede på beskrivelsen. En 20-årig mand, ligeledes fra Roskilde blev afhørt og sigtet for vold, men nægter sig skyldig. En anden mand var så ophidset ved anholdelsen af den 20-årige at han på stedet blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.

Påvirket bilist – Værftsvej, Køge

Kl 00.50 standsede politiet en 31-årig mand fra Næstved, der kom kørende i en personbil. En narkometertest viste, at han var påvirket af cannabis og han blev derfor medtaget til udtagning af blodprøve på sygehuset.

Bil i brand – Store Valbyvej, Roskilde

Kl 01.33 indgik der anmeldelse om, at en bil var brudt i brand på en parkeringsplads ved Himmelev Skov. Da politiet nåede frem, var bilen helt overtændt. Det skal nu undersøges nærmere, om det kan afklares, hvorfor bilen brød i brand.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl 02.24 kom en 21-årig lokal mand kørende i en personbil ad ringvejen, da han tilsyneladende kørte over for rødt ved motorvejen og ramte en anden bil ført af en 63-årig lokal mand, der kom kørende fra motorvejen og kørte frem for grønt. En test viste, at den 21-årige var påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer. Den 63-årige blev kørt til behandlig for sine skader på sygehuset.

Spirituskørsel – Motelvej, Karlslunde, Solrød

Kl 04.36 standsede politiet en 22-årig lokal mand, der kom kørende i en personbil. En alkometertest viste, at manden var påvirket af alkohol ude over det tilladte, hvad han da også erkendte med det samme.

 

Lørdag – søndag:

 

Narkokørsel – Astersvej, Roskilde

Kl. 09.10 blev en 41-årig mand fra Roskilde anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet standsede med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Den 41-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket han ikke umiddelbart kunne erkende at være påvirket af. Han vil få nærmere besked om resultatet af blodprøven, når analyseerklæringen foreligger.

Narkokørsel – Mosede Landevej, Greve

Kl. 10.03 anholdt og sigtede politiet en 23-årig kvinde fra Ishøj for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Mosede Landevej. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket hun ikke umiddelbart kunne forstå, at hun kunne være påvirket af under kørslen. Når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger, vil hun høre nærmere fra politiet.

Færdselsuheld – Juelsmindevej, Kalundborg

Kl. 13.51 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde påkørt et hegn, men efterfølgende havde forladt uheldsstedet.
Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at et hegn var blevet påkørt i industriområdet. Det skadevoldende køretøj var ikke længere til stede, men ud fra oplysninger om nummerpladen fandt politiet frem til en 50-årig mand fra Kalundborg og hans bil. På bilen var der skader på dens ene side, hvilket tydede på, at bilen havde forvoldt skaderne på hegnet.

 

Politiet afhørte derfor den 50-årige, som havde været fører af bilen på uheldstidspunktet. I afhøringen indgik også det aspekt, at den 50-årige ikke havde underrettet relevante om de skader, han havde forvoldt. Der havde ikke været andre trafikanter involveret i uheldet, der var sket i forbindelse med kørsel i sydlig retning ad Juelsmindevej.Den 50-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld / narkokørsel – Kalundborgmotorvejen / Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 14.13 fik politiet en anmeldelse om, at to bilister var stødt sammen på frakørselsrampen til Ringstedvej fra Kalundborgmotorvejen i det vestgående spor.Politiet fik på uheldsstedet kontakt til parterne, der begge var uskadte, men den enes bil var som følge af uheldet endt ude i rabatten i den ene side af frakørselsrampen.

 

En 70-årig mand fra Brønshøj var kørt i vestlig retning og ad frakørselsrampen, hvor han ramte venstre side af bagenden på en personbil foran ham. Herved røg han ud i rabatten med bilen, mens den 57-årige mandlige fører fra Valby i den påkørte forblev på rampen.
Den 70-årige blev efter en narkometertest, der indikerede påvirkning af cannabis, sigtet for narkokørsel i forbindelse med uheldet og fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Frakørselsrampen var i forbindelse med rednings- og oprydningsarbejdet spærret i omtrent en time, indtil bilen i rabatten var blevet fjernet og bugseret til en p-plads.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej / Vestmotorvejens afkørsel, Ringsted

Kl. 14.57 rykkede politiet ud efter en anmeldelse om, at to bilister var stødt sammen i det lysregulerede vejkryds på Nordre Ringvej ved afkørslen fra Vestmotorvejens østgående spor.

 

Det viste sig, at en 49-årig mand fra Odense i en personbil var kørt ad Vestmotorvejen mod øst og ad frakørslen frem til lyskrydset ved Nordre Ringvej. Her foretog han svingning til venstre og stødte herunder sammen med en anden personbil, som en 57-årig mand fra Ringsted førte ad Nordre Ringvej mod syd i lyskrydset.

 

Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om for at få belyst lyssignalernes farve i de to parters færdselsretninger på uheldstidspunktet. Ud over vidneforklaringer vil dashcam-optagelser fra en bilist formentlig indgå i sagen for at få belyst de nærmere omstændigheder.

Brandundersøgelse – Lendrumvej, Strøby – Stevns

Kl. 15.30 var brandvæsnet rykket ud i anledning af ildebrand ved en skole, hvor det viste sig, at der var ildebrand i et skur på en naturgrund ved skolen. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog nåede at forrette skader på en dør til skuret, ligesom der også var sket skader på et bord-/bænkesæt.

 

Politiet fandt ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring på brandens opståen, hvorfor årsagen til branden nu skal undersøges nærmere. Derfor vil politiet gerne i forbindelse med personer, der har bemærket aktivitet ved skolen og skuret forud for anmeldelsen om branden kl. 15.30 lørdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Lellinge, Køge

Kl. 20.05 anholdt og sigtede politiet en 57-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Voldelig mand endte i fængsel – Kasernevej, Holbæk

Kl. 21.30 fik politiet anmeldelse om slagsmål på vejen på Kasernevej, hvilket var opstået, efter at en 21-årig kvinde fra Holbæk havde hørt noget råberi fra gaden. Hun undersøgte dette nærmere ved at forlade sin bopæl. På gaden mødte hun en 28-årig mand og spurgte, hvad der var i vejen. Han besvarede henvendelsen ved at tage i den 21-årige kvinde, som blev revet omkuld, slået og tiltalt i truende vendinger.
Politiet anholdt den spirituspåvirkede, 28-årige mand for vold mod kvinden, hvilket fik ham til at sparke en politibetjent over benene og spytte på en anden. Dertil kom verbale ytringer af fornærmelig karakter mod politiet, inden den anholdte kunne transporteres væk fra området.
Den anholdte 28-årige blev sigtet og afhørt til sager om vold, vold og fornærmelig tiltale mod politiet, inden politiet kunne træffe afgørelse om, hvad der videre skulle ske med den anholdte.

 

Det viste sig, at den 28-årige havde udgangstilladelse fra afsoning af en frihedsstraf. Da en af betingelserne herfor var at holde sig ædru, besluttede Kriminalforsorgen, at den 28-årige skulle have inddraget sin udgangstilladelse. Politiet bragte ham derfor retur til et arresthus til fortsat afsoning, og han kan nu forvente at blive indkaldt til retten, når politiet har efterforsket de nye sager mod ham færdig.

Brand i lejlighed – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 22.19 slog en 53-årig mand fra Ringsted alarm til brandvæsnet, da der var udbrudt brand i den lejlighed, som han var ved at fraflytte.
Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der havde udviklet en del røg, og som blev forhindret i at brede sig til andre lejligheder i en beboelsesejendom. Brandslukningsarbejdet medførte vandskade i lejligheden nedenunder.

Ingen personer kom til skade ved branden, der var formentlig opstået i stuen, hvor flere flyttegenstande var stuvet sammen med nødtørftig belysning. Politiet skal nu undersøge brandstedet i et forsøg på at fastslå brandårsagen helt præcist.

Mænd tissede på gaden – Jernbanegade / Algade, Roskilde

To mænd på 20 år fra Dianalund og 21 år fra Roskilde kan nu i deres digitale postkasse få genopfrisket deres adfærd under en tur i byen i Roskilde natten mellem lørdag og søndag.

 

Kl. 02.20 blev den 21-årige afsløret i at tisse offentligt i Jernbanegade, og 14 minutter senere blev den 20-årige afsløret i samme forseelse i Algade. Begge blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og de kan allerede nu i deres digitale postkasse se, at den forseelse koster dem hver især en bøde på 1.000 kr.


Søndag – mandag:

 

Motorcyklist kørte galt i solouheld – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 09.35 skete et solouheld på Kalundborgmotorvejen mod øst ved sammenfletningen til Holbækmotorvejen, da en 21-årig motorcyklist af uvisse årsager mistede herredømmet og påkørte autoværnet. Motorcyklisten kom alvorligt til skade, og der blev sendt redning til stedet. En patrulje var først fremme og gik i gang med at yde førstehjælp til den 21-årige. Han blev hentet af lægehelikopteren og fløjet til behandling. Hans tilstand var kritisk, men han meldes at være uden for livsfare. Der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve, som skal afklare, om den 21-årige var påvirket i forbindelse med uheldet.

Bilinspektøren blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Motorvejen blev afspærret, så en skiltevogn blev opstillet og trafikken blev ledt væk fra motorvejen. Omkring kl. 11.50 var undersøgelserne færdige og motorvejen ryddet op, så den kunne genåbnes.

22 kørsler uden kørekort i år – så røg kværnen – Egebjergvej, Nykøbing Sj.- Odsherred

Kl. 12.09 stoppede en patrulje en motorcyklist på en parkeringsplads ved et supermarked i Nykøbing Sj. i en rutinekontrol. Motorcyklisten, en 41-årig mand fra Ruds Vedby, kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet førerretten efter en tidligere betinget frakendelse. Han var desuden påvirket af euforiserende stoffer, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bare i år var den 41-årige sigtet 22 gange for kørsel uden førerret, hvilket giver politiet mulighed for at konfiskere motorcyklen.

Motorcyklen viste sig oven i købet at have en falsk nummerplade, og den var hverken registreret eller forsikret. Den 41-årige blev sigtet for dokumentfalsk, da nummerpladen var bestilt ulovligt og ikke udstedt af Motorstyrelsen. Den 41-årige accepterede beslaglæggelsen af motorcyklen, og retten vil senere tage stillig til, om den kan endeligt konfiskeres.

Han blev løsladt efter blodprøve udtagelsen, og nu afventer politiet resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter den 41-årige vil høre mere i sagen.

Mand med kniv i toget – Hundige - Greve

Kl. 16.06 blev en patrulje sendt til Greve Station efter et alarmopkald om, at en mand med en kniv netop var steget på toget på Hundige Station mod syd. Toget blev stoppet på Greve Station, hvor patruljen fandt frem til en 29-årig mand fra Højby Sj. som var i besiddelse af en ulovlig butterflykniv med en bladlængde på 11 cm.

Den 29-årige havde kniven fremme på Hundige Station, men var ikke blevet set true nogen. Kniven blev beslaglagt og manden sigtet for at overtræde knivloven. Herefter fik den 29-årige lov til at gå, men han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Spirituskørsel på to hjul – Bredgade, Kalundborg

Kl. 17.22 blev en 28-årig mand fra Kalundborg stoppet på en knallert på Bredgade i en rutinekontrol. Den 28-årige havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Politiet mistænkte, at knallerterne var konstruktivt ændret, så det ikke længere kunne defineres som en knallert. Derfor blev køretøjet indbragt til nærmere undersøgelse, som skal afgøre, om det reelt var en motorcykel han kørte på.

Den 28-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven og undersøgelsen af ”knallerten”, hvorefter den sigtede vil høre mere i sin sag.


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi