Nyt fra Roskilde i politiets døgnrapport

Profilbillede

Roskilde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Guldborgvej, Veddelev, Roskilde
Tofthøjvej, Viby Sj.

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Christians Torv, Solrød Strand
Elmelyparken, Solrød Strand
Klosterparks Alle, Ringsted

 

Færdselsuheld – Ryeskovvej, Borup – Køge

Kl. 08.28 blev en måler i en af politiets ATK-fotovogne nærmest vidne til et færdselsuheld, da en personbil, der kørte i nordlig retning ad Ryeskovvej syd for krydset ved Gammerødvej / Magleskovvej, påkørte et vejskilt i højre side af vejen.

Vejskiltet ”Farligt vejkryds” blev revet op af jorden ved påkørslen og landede ca. 25 meter længere fremme på vejen. På trods af påkørslen fortsatte bilisten forbi ATK-fotovognen, men blev ikke blitzet, da hastigheden var under de lovlige 70 km/t for strækningen ved vejkrydset. Bilisten fortsatte sin kørsel videre i nordlig retning mod Osted uden at standse.

Flugtbilisten kørte i en metalgrå personbil, som fik skader på fronten som følge af påkørslen af vejskiltet, og politiet kunne efterfølgende konstatere hjulspor i græsrabatten og ingen blokadespor ved uheldsstedet.

Ingen øvrige trafikanter blev involveret i uheldet, og ATK-fotovognen var ikke umiddelbart i fare for at blive ramt af hverken vejskilt eller flugtbilisten i forbindelse med uheldet.

Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret både flugtkøretøjet og den person, der har ført det på uheldstidspunktet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om både køretøjet og dets fører.

 

Ulovlig besiddelse af oversavet jagtgevær – Kalundborg

Kl. 09.43 blev en 47-årig mand fra Kalundborg anholdt, da politiet på hans bopæl i forbindelse med en ransagning havde fundet ham i besiddelse af et oversavet jagtgevær og lidt tilhørende ammunition til våbnet. Det ulovlige våben og ammunitionen blev beslaglagt som bevis i sagen.

Retten i Holbæk havde forinden ransagningen hos den 47-årige givet politiet tilladelse til ransagning ud fra tidligere modtagne oplysninger om, at manden kunne være i besiddelse af ulovlige genstande og derfor mistænkes for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Den 47-årige blev afhøringen sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse. Efter afhøringen og den foretagne efterforskning vurderede politiet og anklagemyndigheden efter en nøje granskning af de fremkomne oplysninger i sagen, at den 47-årige skulle løslades uden fremstilling i et grundlovsforhør i retten. Han er således fortsat sigtet i våbenlovssagen, hvor han senere vil blive draget strafferetligt til ansvar.

 

Arbejdsulykke – Aldersrovej, Værslev, Kalundborg

Kl. 10.28 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en person var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde, så en ambulance var sendt til ulykkesstedet.

Politiet fik på arbejdsstedet kontakt til en 58-årig mand fra Slagelse, som havde fået sin ene arm i klemme i en klo på en gravemaskine, da han skulle montere en strop ved kloen. Han blev derfor i en ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling af den kvæstede arm.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt og ankom til arbejdsstedet for at undersøge omstændighederne nærmere, så Arbejdstilsynet og politiet senere kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

 

Efterlyst mand overtrådte våbenlovgivningen – Nyvej, Højby - Odsherred

Kl. 11.15 bemærkede en lokal patrulje fra politistationen i Nykøbing Sj. en efterlyst mand færdes på parkeringspladsen ved kommunekontoret i Højby Sj.

Politiet fik kontakt til en 31-årig mand fra Nykøbing Sj., som siden februar 2022 havde været efterlyst på foranledning af Kriminalforsorgen, idet manden ikke havde overholdt nogle betingelser i forbindelse med en idømt frihedsstraf.

Den 31-årige blev derfor anholdt med henblik på indsættelse i et arresthus og dermed overdragelse til Kriminalforsorgen. Ved visitationen i forbindelse med anholdelsen fandt politiet den 31-årige i besiddelse af et knojern, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af våbenlovgivningen.

Senere vil den 31-årige høre nærmere fra politiet, når våbenlovssagen skal afgøres.

 

Narkobilister på stribe – Greve

I løbet af en time og fem minutter fandt færdselspolitiet frem til ikke mindre end tre bilister, der kunne mistænkes for at køre rundt i et køretøj i narkotikapåvirket tilstand i Greve-området. Der var tale om følgende bilister:

Kl. 12.25 – Køge Bugt Motorvejen, Greve (ved Greve N-afkørslen): 22-årig mand fra Vejle kørte i en personbil mistænkt for at være påvirket af cannabis – var tillige eftersøgt som udeblevet fra fogedretten i Kolding – bilnøgler og ansvaret for personbilen overdraget til 24-årig mandlig passager fra Vejle.

Kl. 13.15 – Kildebrøndevej, Greve: 24-årig mand fra Vejle kørte i den personbil, som havde fået overdraget bilnøgler til og ansvaret for trods påvirkning af cannabis under kørslen og trods frakendelse af kørekortet i forvejen.

Kl. 13.48 – Gersagerparken, Greve: 29-årig mand fra Skovlunde kørte i en personbil trods mistanke om påvirkning af både cannabis og kokain under kørslen.
Alle tre mænd mistænkt for narkokørsel blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. De vil alle hver især høre nærmere fra politiet, når analyseresultaterne fra blodprøverne foreligger.

 

Tricktyveri – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 13.59 anmeldte en 78-årig kvinde fra Kalundborg, at hun ca. en time tidligere på parkeringspladsen ved supermarkedet Meny havde fået stjålet sit dankort fra etuiet med sin mobiltelefon, der havde ligget i anmelderens bil.

Da anmelderen skulle køre fra parkeringspladsen, blev hun kontaktet af en udenlandsk mand i en bil. Han fremstod som syg med rystende bevægelser og ønskede hjælp til at finde et sygehus.

Anmelderen forklarede ham vejen, hvorefter manden kørte hastigt fra stedet. Da anmelderen skulle fortsætte sin egen kørsel, undrede hun sig over, at passagerdøren i bilen ikke var lukket korrekt. Efterfølgende konstaterede hun, at dankortet var blevet stjålet fra mobiltelefonens etui, hvilket måske kunne relateres til en persons færden på passagersiden af bilen, mens hun vejledte den udenlandske mand i bil om vejen til sygehuset og derved havde fået afledt sin opmærksomhed mod bilen.Under anmeldelsen på politistationen kunne den 78-årige konstatere, at dankortet allerede var blevet misbrugt dels til en kontanthævning af 9.000 kr. i Jyderup samt en bankoverførsel af yderligere 6.000 kr.Anmelderen beskrev manden i bilen som en udenlandsk mand, slank af bygning, markeret ansigt med skægstubbe og talende gebrokkent engelsk. Han kørte i en ældre, blå bil med udenlandske, formentlig polske, nummerplader.Manden, der kunne mistænkes for at have stjålet dankortet fra passagersiden på anmelderens bil, blev beskrevet som almindelig af bygning og iført blåt tøj.Politiet har nu optaget rapport om tyveriet og vil gerne høre fra personer, der måtte have bemærket den udenlandske bil og de to mænd i området ved supermarkedet på Nørre Alle. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Flere anmeldelser om uro og uorden - Holbæk

Kl. 14.23 fik politiet den første henvendelse om uro og muligt slagsmål på Jernbanevej ud for et værtshus, idet en gruppe på ca. 10 personer måske var at ryge i totterne på hinanden.
Flere patruljer blev sendt til området for at lede efter de involverede personer, som var forsvundet fra Jernbanevej.

Kl. 14.28 kom endnu en anmeldelse om, at persongalleriet fra Jernbanevej havde delt sig i to mindre grupper, hvoraf den ene skulle være løbet i retning mod Ahlgade. I denne gruppe kunne nogle være i besiddelse af noget, der kunne ligne slagvåben og knive.
Med baggrund i den seneste anmeldelse blev eftersøgningen efter relevante personer udvidet til større dele af Holbæk by, og herunder bemærkede en patrulje kl. ca. 14.43, at nogle unge løb væk fra politiet og tværs over jernbanesporene ved Holbæk station.

Den observation medførte en henvendelse fra politiet til DSB med en anmodning om at standse togtrafikken, der af sikkerhedsmæssige årsager blev standset i knap ti minutter.

Eftersøgningen efter personer, der kunne have haft en rolle i den anmeldte uro i byen, blev indstillet kl. ca. 15.00, idet politiet ikke havde fundet hverken slagvåben eller knive efterladt i de områder, hvor grupperne var set.

Politiet foretog dog efterfølgende en præventiv patruljering i Holbæk med flere patruljer.

Kl. 19.29 fik politiet endnu en anmeldelse om, at et par grupper var ved at ryge i totterne på hinanden i Vestergade, Holbæk.

Igen rykkede politiet ud med flere patruljer og fik ved patruljering i flere dele af Holbæk by kontakt med flere personer, der ikke direkte kunne relateres til at have været en del af de modtagne anmeldelser om uro i området tæt ved Holbæk station.

Ingen af de trufne blev hverken anholdt eller sigtet for noget, men politiet vil forsøge ud fra den identificerede personkreds at finde ud af årsagen og motivet til den utryghedsskabende adfærd i byen i løbet af eftermiddag og aftenen.

Tricktyveri – Skarridsøgade, Jyderup

Kl. 15.10 anmeldte en 67-årig mand fra Snertinge, at han omtrent en time tidligere under ophold ved en pengeautomat i Skarridsøgade, Jyderup, var blevet kontaktet af to fremmed mænd. De havde talt til den 67-årige på et sprog, som han ikke forstod, samtidig med at mændene fremviste en mobiltelefon med et kort på.

Den 67-årige fik i forbindelse med de to mænds henvendelse afledt sin opmærksomhed mod sin taske, hvorfra en pung med bl.a. betalingskort og kontanter ubemærket blev stjålet. De stjålne betalingskort blev straks spærret, da anmelderen opdagede tyveriet af pungen.

De to fremmede mænd blev beskrevet som 30-40 år gamle og iført mørkt tøj. Den ene havde skæg.

Politiet har nu optaget rapport om tricktyveri og vil i den forbindelse gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket de to mænd i Jyderup-området torsdag eftermiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, så de to mistænkte måske kan blive identificeret.

Brand i skur – Jeppes Torp, Tjebberup, Holbæk

Kl. 16.01 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et skur ved en bebyggelse, hvorfra beboerne var kommet ud.

Det viste sig, at branden var startet i et skur og havde bredt sig lidt til en busk. I skuret havde flere elektriske apparater været sat til opladning i samme stikkontakt, hvilket måske kunne være årsagen til brandens opståen.

Da der skete minimal materiel skade, og ingen personer var kommet noget til, foretog politiet sig ikke yderligere i sagen ud fra de konkrete omstændigheder ved brandens opståen.

Uopmærksomhed ved afbrænding – Stormøllevej, Køge

Kl. 16.49 fik politiet en alarmmelding om, at der var ildebrand i flere skure på et par adresser på Stormøllevej. Brandvæsnet var sendt til stedet, hvortil politiet også kørte for at finde årsagen til brandens opståen.

Brandvæsnet var ved politiets ankomst i gang med brandslukning i to skure tæt på banelegemet nord for Køge S-station, så BaneDanmark blev underrettet om røgudvikling, der gik på tværs af jernbanesporene.

Det viste sig, at en 54-årig mand fra Køge havde foretaget afbrænding i en jerntønde bagest i sin have i et område med gamle grene og ukrudt i en afstand af ca. tre meter fra et skur.

På grund af uopmærksomhed ved afbrændingen i jerntønden havde ilden bredt sig til den 54-åriges skur, hvilket hans nabo havde opdaget. Inden brandvæsnets ankomst havde ilden også nået at få fat i naboens skur, så begge skure udbrændte.

Den 54-årige blev med baggrund i disse oplysninger sigtet for manglende opmærksomhed ved afbrændingen, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af den overtrædelse af brandlovgivningen.

Narkokørsel – Sankt Hans Gade, Roskilde

Kl. 17.45 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han var mistænkt for at være påvirket af cannabis under kørslen og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Narkokørsel – Anders Larsensvej, Holbæk

Kl. 20.39 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, efter at politiet havde standset hans personbil som et led i en rutinemæssig kontrol i anledning af den tidligere anmeldte uro i Holbæk by.
Den 18-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Stårupvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 00.15 anholdt og sigtede politiet en 61-årig mand fra Nykøbing Sj. for spirituskørsel på en 30-knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Spirituskørsel i frakendelsestiden – Høng Landevej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.15 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand uden fast bopæl for spirituskørsel i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet.

Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og efter afhøring til de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

Spiritus-/narkokørsel – Havnevej, Holbæk

Kl. 01.20 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Polen, men med arbejdsmæssig tilknytning til Danmark, for spiritus- og narkokørsel i en dansk registreret personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Når analyseerklæringerne foreligger, vil hun høre nærmere fra politiet om sagens afgørelse.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 05.53 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand, da han i en personbil kørte i østlig retning ad Holbækmotorvejen ved Holbæk.

Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket han var overbevist om, at der ikke kunne findes i hans blod. Han vil således høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi