Nyt fra Roskilde i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Roskilde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Københavnsvej, Roskilde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strædet, Køge
Farsøvej, Køge

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Gravlundsvej, Kalundborg

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Ærtebjergvej, Store Heddinge


Brand i skur – Weysesvej, Køge

Kl. 11.27 anmeldte en borger, at der var brand i et skur. Politi og brandvæsen kom frem til adressen og fik slukket ilden, som havde forårsaget skader på arbejdsredskaber, samt skur og tagkonstruktion på skuret. I forbindelse med slukningsarbejdet blev beboere fra nærliggende huse kortvarig evakueret, da der var risiko for at branden skulle sprede sig. Politiets brandefterforskere skal nu undersøge stedet for at fastslå årsagen til brandens opståen. 

 

Tasketyv forsøgt tilbageholdt af forbipasserende – Algade, Roskilde

Kl. 12.11 forsøgte en mand at stjæle seks rygsække fra et stativ uden for en taskebutik. Manden blev forsøgt tilbageholdt af en forbipasserende mand – en 78-årig mand fra Roskilde, men tasketyven rev sig løs, bl.a. ved brug af sin cykel, og han slog i den forbindelse ud efter den 78-årige mand, der forsøgte at tilbageholde ham og endte med at slæbe manden efter cyklen i forsøget på at slippe væk. Derved udviklede tasketyveriet sig til et røveri. I samme øjeblik kom en politimand, der havde fri fra arbejde, tilfældigvis forbi. Det lykkedes politimanden at tilbageholde tasketyven og få tilkaldt assistance. En patrulje kom frem til stedet og anholdt manden – en 29-årig lokal mand, der blev sigtet for røveri. Den 29-årige tasketyv blev afhørt på politistationen og blev efterfølgende løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet inden for nærmeste fremtid.

 

Sten og grene på togskinnerne - Store Heddinge, Stevns

Kl. 12.42 modtog politiet en anmeldelse om, at en lokofører måtte stoppe et toget, der var på vej mod Store Heddinge Station, så lokoføreren opdagede, at der var placeret fem store sten og nogle store grene på togskinnerne. Tidligere på dagen havde lokoføreren observeret tre unge drenge samme sted, som sten og grene efterfølgende var blevet placeret. Heldigvis fik lokoføreren standset toget, inden det påkørte genstandene på skinnerne, og der skete derfor ingen skade. Politiet optog rapport og skal nu undersøge sagen nærmere, herunder forsøge at identificere de tre drengene, for at høre deres side af sagen.

 

To unge havde slagvåben – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 13.56 kørte var to lokalbetjente på cykelpatrulje i Holbæk by, da de på Jernbanevej traf to unge mænd, som ikke viste synderlig begejstring for at se politiet. Deres adfærd lugtede af dårlig samvittighed, så politinæserne begyndte at klø.

Patruljen henvendte sig til de unge mænd, som under en visitation blev fundet i besiddelse af slagvåben. Den ene, en 18-årig ung mand fra Holbæk havde en ulovlig Totenschlæger i bukselinningen, og den anden, en 19-årig mand fra Fredensborg, var i besiddelse af en bushammer. Den 19-årige kunne ikke komme med en fornuftig forklaring på, hvorfor han havde bushammeren, eller hvad han skulle bruge den til.

De to unge blev derfor sigtet for at overtræde våbenloven og slagvåbnene beslaglagt, hvilket de begge accepterede. Herefter fik de unge mænd lov til at gå, men de kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

Narkokørsel – Skovvejen – Jyderup, Holbæk

Kl. 15.45 blev en 28-årig mand fra København standset af politiet og sigtet for narkokørsel, da han kom kørende af Skovvejen i østlig retning. Manden var anholdt kortvarigt, i forbindelse med at han fik udtaget an blodprøve – derefter blev han løsladt. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagen er afgjort.

 

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 15.55 standsede politiet en varebil, som kom kørende i sydlig retning på motorvejen. Bag rattet sad en 51-årig mand fra Polen, der er bosiddende i Danmark. Patruljen fattede hurtigt mistanke til, at manden var påvirket. Patruljebilens alkometer gav da også udslag og indikerede, at manden havde en promille over 2,00. Manden forklarede, at han dagen forinden havde indtaget en del spiritus i forbindelse med en festlig sammenkomst samt en halv øl kortvarigt inden, han blev standset af politiet. På grund af den meget høje promille beslaglagde politiet varebilen på stedet. Manden var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve og blev efterfølgende løsladt. Manden er sigtet for spirituskørsel og vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven foreligger.

 

Narkokørsel – Bredager, Greve

Kl. 17.48 blev en 22-årig mand fra Albertslund sigtet og anholdt for narkokørsel, da han kom kørende mod syd på Bredager i Greve. I køretøjet fandt politiet 0,5 gram hash, som manden vedkendte sig ejerskabet af, og som politiet konfiskerede. Manden fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter han blev løsladt. Han vil få afgjort sine sager, når resultatet af prøveprøven modtages af politiet.

 

Narkokørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 18.26 blev en 29-årig kvinde fra Holbæk sigtet for narkokørsel. Kvinden blev anholdt og fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter hun blev løsladt. Hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven modtages af politiet.

 

Knallert med for høj fart – Toftegårdsvej – Hårlev

Kl. 18.30 blev en patrulje opmærksom på en knallert, der blev vurderet til at køre betydeligt hurtigere end de tilladte 30 km/t. Føreren af knallerten var en 15-årig lokal pige. Patruljen skønnede, at knallerten var ulovlig, og den blev beslaglagt på stedet med henblik på at blive undersøgt nærmere. Den 15- åriges pårørende afkom til stedet og blev orienteret af politiet om sagens videre forløb. Politiet optog rapport i sagen. 

 

Lovgivning om euforiserende stoffer – Bøgehegnet, Greve

Kl. 23.45 modtog politiet en anmelde om, at en gruppe unge skabte utryghed i en opgang. Politiet traf en gruppe drenge på stedet. En 19-årig lokal dreng blev sigtet for at være i besiddelse af 16,86 gram hash til eget brug, som politiet beslaglagde. Den 19-årig mand vil få afgjort sagen på et senere tidspunkt.    


 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi