Nyt fra Roskilde i politiets døgnrapport

Profilbillede

Roskilde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Fyrrehøj, Vestervang, Sjællands Odde

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Bryggerstien, Tune
Teglvænget, Roskilde
Christiansmindevej, Holbæk
Vibevænget, Kirke-Såby (forsøg)
Solbærhaven, Solrød Strand (2 anmeldelser)
Natskyggevej, Køge
Garderhøjen, Strøby
Cikorievej, Holbæk (forsøg)
Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved
Danasvej, Køge
Giesegårdsvej, Gørslev, Ringsted
Snerlevej, Holbæk
Erantisvej, Holbæk
Mejsevænget, Ejby, Lille-Skensved (2 anmeldelser)

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Osvejen, Bjerge Sydstrand, Gørlev Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Elledevej, Kalundborg

 

Tyveri fra køretøjer:

Ledreborg Alle, Lejre
Boserupvej, Roskilde

 

Roskilde Festival

Der henvises til særlig døgnrapport vedr. uddraget fra de politimæssige opgaver, som politiet i løbet af uge 26 løser i forbindelse med afviklingen af Roskilde Festival. Læs mere på www.politi.dk/rf22.

 

 

Fredag – lørdag:

 

Tricktyveri med tabt pengeseddel – Skolevej, Hvalsø – Lejre

Kl. 13.03 anmeldte en 73-årig mand fra Hvalsø, at han fredag formiddag omkring kl. 11.00-11.45 havde fået stjålet sit dankort foran Super Brugsen i Hvalsø. Den 73-årige havde været i Brugsen at handle, da han på P-pladsen foran supermarkedet så en 100 kr seddel ligge på jorden. Idet den 73-årige samlede pengesedlen op, kom en udenlandsk mand hen til ham og sagde, at det måtte være den 73-åriges penge. Den udenlandske mand ville hjælpe den 73-årige med at lægge pengene ned i hans pung. Kort efter var den 73-årige på apoteket, hvor han nu opdagede, at der manglede et kreditkort fra hans pung.

Den 73-årige konstaterede efterfølgende, at der var hævet 5567 kr på kreditkortet. Han mistænkte, at den udenlandske mand havde taget kortet fra ham foran Brugsen.

Den udenlandske mand beskrives som: Mørkhåret med skægstubbe og mørk i huden. Ej yderligere signalement.

Politiet efterforsker nu sagen om tricktyveri. Borgerne opfordres til at være opmærksomme på denne form for tricktyveri og være skeptiske, hvis fremmede personer pludseligt er overdrevent hjælpsomme.

Ring til politiet på tlf. 114 med det samme, hvis du oplever mistænkelige personer eller forsøg på tricktyveri. Så har vi mulighed for at reagere med det samme, og derved sætte en stopper for de frække tricktyve.

Mænd anholdt for trusler mod studentervogn – Hundige Centervej, Greve

Kl. 13.04 fik politiet anmeldelse om, at nogen havde skudt op i luften fra en bil, der kørte tæt ved en studentervogn. Politiet tog alle forbehold ved den alvorlige anmeldelse, og adskillige patruljer blev sendt til Hundige i Greve, hvor episoden skete på Hundige Centervej.

Patruljerne fik på adressen Belsager kontakt til studentervognen og den bil, hvorfra der var blevet afgivet skud. Politiet anholdt tre mænd på 16, 17 og 18 år, som havde befundet sig i bilen, da skuddene blev afgivet. Bilen blev ransaget, hvor der blev fundet en signalpistol i bilens handskerum og fyrværkeri i bilens baggagerum. De tre unge mænd blev sigtet for trusler, ved at afgive skud ud af bilen, da det havde skabt frygt for omkringværende. De blev taget med på stationen til afhøring og sagsbehandling.

Signalvåbnet og fyrværkeriet blev beslaglagt til sagen, og våbnet skal nu undersøges nærmere. Politiet afspærrede området på Hundige Centervej, hvor skuddene var blevet affyret. Hundepatruljer fandt afskudte patronhylstre, som nu skal undersøges nærmere for at fastslå, om de er afskudt af signalpistolen.

Sagen blev efterfølgende vurderet, men der blev ikke fundet grundlag for at fremstille de tre sigtede i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. De blev derfor løsladt, og politiet efterforsker nu sagen nærmere for at forsøge at fastslå motivet til episoden.

Borger anmeldte spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde og Holbæk

kl. 04.36 fik politiet anmeldelse fra en bekymret borger, som havde bemærket en slingrende personbil, der kørte ad Holbækvejen mod vest ved Roskilde. Politiets vagtcentral meldte til patruljerne, at der kørte en bil med en muligt påvirket fører på Holbækmotorvejen.

En patrulje fik kontakt til bilen på Holbækmotorvejen ved Regstrup, Holbæk. Bilen blev stoppet og bag rattet sad en 42-årig mand, som var spirituspåvirket over det tilladte. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 42-årige kendte imidlertid turen, for dagen forinden blev han også anholdt og sigtet for spirituskørsel i København.

Nu afventer politiet promilleerklæringerne, hvorefter den 42-årige vil høre mere i sine sager, herunder hvad det kommer til at betyde for hans kørekort.


Lørdag – søndag:

 

Arbejdsulykke – Ejetoften, Bjæverskov – Køge

Kl. 10.04 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at en mand var faldet ned fra et tag og kommet til skade, så en ambulance var sendt til stedet.Politiet kunne ved ankomst til stedet konstatere, at ambulance- og lægepersonale var i færd med at tilse en 47-årig mand fra Falster. Han havde slået hovedet i faldet og blev i en ambulance med politieskorteret til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og fornøden behandling.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at undersøge ulykken nærmere sammen med politiet, der fik klarlagt, at den 47-årige var faldet igennem et tag og ca. tre meter ned på et betongulv.

Politiet afventer nu en erklæring fra Arbejdstilsynet om, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken. De pårørende til den 47-årige blev underrettet straks efter ulykken.

Ukrudtsbrænder årsag til brand – Thors Kvarter, Greve

Kl. 13.30 måtte brandvæsnet rykke ud for at slukke en ildebrand, der var opstået i et skur. Branden havde fået så godt fat i skuret, at varmen forårsagede skader på vinduer på naboadresser i området.

To ambulancer blev tilkaldt til området for at tilse beboere, der måtte have været udsat for påvirkning af røgen fra branden. Brandvæsnet fik trods den kraftige brand i skuret hurtigt slukket branden, der ifølge vidner formentlig var forårsaget af brugen af en ukrudtsbrænder.

Politiet fik identificeret en 79-årig mand fra Herlev, som kort forinden havde brugt en ukrudtsbrænder ved det skur, hvor branden brød ud. Da han kunne mistænkes for manglende forsigtighed under brug af ukrudtsbrænderen, sigtede politiet den 79-årige for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Han kan nu forvente at modtage en bøde som afgørelse på sagen. Ingen personer fik behandlingskrævende skader som følge af branden.

Narkokørsel i frakendelsestiden og med barn i bilen – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 15.05 standsede færdselspolitiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet, da bilen blev ført i sydlig retning ad Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand.

Føreren var en 28-årig mand fra Holstebro, som ikke var alene i bilen, idet han havde et to-årigt barn med under kørslen. Den 28-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt kørekortet, og politiet skønnede ham desuden påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han også blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

Politiet fik udtaget en blodprøve af den 28-årige til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, hvilket han vil få nærmere besked om, når analyseerklæringen foreligger. Den 28-årige var ikke ejer af den personbil, som han førte, så politiet sigtede efterfølgende en 38-årig mand fra Hjørring for at have overladt føringen af bilen til en person uden kørekort.

Politiet udfærdigede desuden en rapport til de sociale myndigheder ud fra en bekymring om transport af et mindreårigt barn i en bil under disse omstændigheder.

Motorcyklist uden kørekort flygtede fra politiet – Københavnsvej, Køge

Kl. 16.07 gjorde en patrulje tegn til, at en motorcyklist, der kørte ad Københavnsvej i nordlig retning, skulle standse med henblik på en rutinemæssig kontrol af den mandlige fører og køretøjet.

Politiet kunne konstatere, at føreren ikke anvendte styrthjelm under kørslen, og at motorcyklen ikke var forsynet med en nummerplade.Motorcyklisten ønskede dog ikke at tale med politiet, som motorcyklisten forsøgte at stikke af fra ved at sætte hastigheden op trods politiets tegn til at standse. Den mandlige fører af motorcyklen kørte hensynsløst mellem flere biler på vejen i høj hastighed, ligesom han kørte over for rødt lys i krydset Københavnsvej – Tangmosevej. Under den fortsatte kørsel kørte motorcyklisten nu ind ad en sidevej, hvor han væltede. Herefter forsøgte han at flygte fra stedet, men blev dog indhentet af politiet, der nu kunne fastlægge hans identitet som en 20-årig mand fra Køge.

Sigtelserne mod ham kom til at omfatte kørsel uden førerret, manglende registrering og forsikring på motorcyklen, manglende brug af styrthjelm under kørslen, kørsel frem mod rødt lys samt undladelse af at efterkomme politiets tegn til at standse.
Motorcyklen blev transporteret til nærmere undersøgelser hos politiet, som den 20-årige kan forvente at høre fra, når undersøgelserne af den er afsluttet.

Skrottyve afsløret – Industrivej, Roskilde

Kl. 16.14 anmeldte en opmærksom kvinde, at hun havde set to mænd læsse en cykel ind i et udenlandsk registreret køretøj på Herregårdsvej i Himmelev. Hun havde fulgt efter varebilen, mens hun alarmerede politiet under til Industrivej, hvor varebilen standsede bag Biltema.

Her havde de to mænd også taget skrottede varer fra en container bag forretningen inde på et indhegnet område.

Politiet fik på Industrivej kontakt til to mænd på 49 år fra Rumænien, som blev anholdt og sigtet for tyveri af metalskrot i form af en cykel, plæneklippere, en pumpe og hydraulisk værktøj. De to mænd fik deres sager afgjort straks og blev løsladt efter betaling af bøden.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Skrosbjergvej, Skrosbjerg, Tureby – Stevns

Kl. 19.10 slog en forbikørende bilist alarm, idet han havde bemærket en forulykket bil inde i et skovområde, hvor bilen havde påkørt et træ.

Redningspersonale og politiet kørte til uheldsstedet og fik kontakt to hårdt kvæstede mænd, der dels i en tilkaldt lægehelikopter, dels i en ambulance blev transporteret til Rigshospitalets traumecenter til undersøgelse og behandling.

En bilinspektør blev tilkaldt til undersøge den polsk registrerede bil, som de to mænd var blevet reddet ud af. Resultatet af de foreløbige undersøgelser på uheldsstedet var, at bilen var forulykket under kørsel ad Skrosbjergvej i nordvestlig retning og derefter kørt frontalt ind i et træ i et skovområde.

De to mænd blev senere identificeret som to mænd på 28 og 50 år fra Polen. Deres pårørende er underrettet om ulykken, og de to mænd er fortsat indlagt på Rigshospitalet som følge af deres alvorlige tilskadekomst. Politiet har begæret udtaget en blodprøve af den 28-årige fører for at få klarlagt, om han kan have været påvirket af alkohol på uheldstidspunktet.

Færdselsuheld / mulig spiritus-/narkokørsel – Tinghulevej / Gl. Nykøbingvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 22.34 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et alvorligt færdselsuheld i krydset Tinghulevej – Gl. Nykøbingvej, hvor en motorcykel og en bilist var stødt sammen.
Det viste sig, at en 32-årig mand fra Holbæk og en 43-årig kvinde fra Højby Sj. var kommet alvorligt til skade, så den 32-årige blev fløjet til Rigshospitalet i den tilkaldte lægehelikopter, mens den 43-årige kvinde blev bragt til skadestuen i Holbæk til fornøden behandling.

En 87-årig mand fra Virum var som fører af den involverede personbil sluppet med småskrammer efter sammenstødet.Krydset blev spærret for færdsel i alle retninger, mens den tilkaldte bilinspektør undersøgte uheldsstedet og de implicerede køretøjer.

Den foreløbige konklusion på undersøgelser var, at bilisten var kørt i nordgående retning ad Gl. Nykøbingvej frem til krydset ved Tinghulevej, hvor han kørte frem over stoplinjen og blev påkørt på sin venstre side af bilen. Samtidig kørte motorcyklisten ad Tinghulevej i østlig retning i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset.

Politiet har begæret udtaget blodprøver af begge personer på motorcyklen for at få klarlagt, om nogen af dem var påvirket af noget under kørslen. Identiteten på føreren formodes at være den 32-årige mand, der kørte på en motorcykel, der ud fra stelnummeret var afmeldt i motorregisteret. Nummerpladen på motorcyklen var imidlertid meldt stjålet, hvilket nu undersøges nærmere af politiet.
Rednings- og oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 01.30, hvor der blev åbnet trafikken ad begge veje.

Brand i kolonihavehus – Åkandestien, Køge

Kl. 22.54 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et kolonihavehus, der var helt overtændt ved ankomsten til stedet. Branden var så kraftig, at ruderne i kolonihavehuset var sprunget, ligesom branden udviklede kraftig røg.

Brandvæsnet fik branden slukket, og politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at fastlægge brandårsagen. Ingen personer kom til skade ved branden.


Søndag – mandag

 

Narkobilist på loppemarked – Greve Midtby Center, Greve

Kl. 14.23 stoppede en patrulje en 48-årig kvinde fra Solrød Strand, som kørte i en personbil ved Greve Midtby Center, hvor der blev afholdt et større loppemarked. Politiet havde fået en anmeldelse om, at den kvindelige bilist kunne mistænkes for at være påvirket. Hun blev testet med narkometeret, der viste positiv for amfetamin. Bilisten blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter den 48-årige vil høre mere i sin sag.

Narkobilist uden kørekort – Domkirkestræde, Roskilde

Kl. 15.36 sigtede og anholdt politiet en 30-årig mand for Roskilde for narkokørsel. Han blev stoppet rutinemæssigt, da han kørte i bil ad Domkirkestræde i Roskilde. En test med narkometeret viste positiv for euforiserende stoffer. Bilisten havde desuden ikke noget gyldigt kørekort, da han ikke havde været oppe til en ny køreprøve efter at være blevet frakendt kørekortet i en sag om hastighed. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 30-årige får besked fra politiet om sagens videre gang.

Bilist havde røget hash – Kamstrupvej, Roskilde

Kl. 16.54 stoppede en patrulje en 21-årig mand fra Frederiksberg, der kørte i bil ad Kamstrupvej i Kamstrup, Roskilde. Bilisten erkendte, at han havde røget hash for nogle dage siden, så han blev anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Herefter blev han løsladt, og nu venter politiet på svaret på analysen, hvorefter den 21-årige bilist kan forventet at få svar på, hvad det evt. kommer til at betyde for hans kørekort.

Biler i frontaluheld – Kirkeåsvejen, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 18.23 skete et sammenstød mellem to biler på rute 21, da en personbil ført af en 73-årige mand fra Århus, kom over i de modkørendes vejbane. Den modkørende bilist, en 68-årig mand fra Birkerød, forsøgte at undvige, men de to biler stødte frontalt sammen. Den 68-åriges bil endte i grøften efter sammenstødet.

Den 73-årige bilist og en 74-årig kvindelig passager i bilen kom alvorligt til skade. Kvinden blev fløjet med lægehelikopteren til Rigshospitalet, og føreren blev kørt i ambulance til behandling med politieskorte, begge i kritisk tilstand. Den 68-årige mand, som førte den modkørende bil og en 66-årig kvinde, der var passager i bilen, blev kørt til sygehuset til behandling for ikke livstruende skader.

Vejen blev afspærret og bilinspektøren tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Der blev rutinemæssigt udtaget blodprøver af begge førere, som er praksis ved alvorlige uheld for at afklare om nogen var påvirkede under kørslen.

Omkring kl. 21.51 var alle undersøgelser på stedet afsluttet, og vejen igen åben for trafikken. Politiet afventer nu at få afhørt alle de implicerede i uheldet, for at belyse omstændighederne omkring sammenstødet.

Meldingen fra Rigshospitalet mandag morgen var, at de to indlagte var uden for livsfare, men havde pådraget sig alvorlige skader.

Fyrværkeriloven – Hegnsgården, Greve

Kl. 20.40 fik politiet et alarmopkald om brag fra en altan i Hegnsgården i Greve. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en man i 50´erne hjemme i lejligheden, hvorfra bragene kom. Manden erkendte, at han havde afskudt noget knaldfyrværkeri fra sin altan. I lejligheden fandt patruljen 116 stk. mindre knaldfyrværkeri – såkaldte strygere, som ikke er lovlige i Danmark. Beboeren blev sigtet for at overtræde fyrværkeriloven, og politiet beslaglagde det ulovlige fyrværkeri. Den sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Brand i bil – Vedskøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 00.43 kom et alarmopkald om brand i en bil på en P-plads på Vedskøllevej i Herfølge. Da patruljen kom frem var brandvæsnet i gang med at slukke branden, men køretøjet udbrændte. Politiet undersøgte efterfølgende branden, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som nu skal undersøges nærmere. Politiet forsøgte at få fat i bilens ejer umiddelbart efter, men fik ikke kontakt. Ejeren vil senere blive underrettet og afhørt til sagen.

Vidner som har set den ældre sølvgrå personbil Mazda 5, årg. 2006, som holdt parkeret på Vedskøllevej i Herfølge, og som har bemærket personer omkring bilen søndag aften/nat bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi