Nyt fra Roskilde i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Roskilde er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Nytorv, Kalundborg
Jernbanegade, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Clermontgade, Roskilde
Halvmånen, Holbæk
Vårgyvelvej, Karlslunde
Lyder Høyersvej, Grevinge
Bygaden, Store-Merløse
Mågevej, Viby Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

H/F Rynkehaven, Kalundborg (2 anmeldelser)

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Rosen, Holbæk
Strandvejen, Køge
Eriksvej, Roskilde
Gersagerparken, Greve



Kontrol med forsamling af bilentusiaster – Køge/Greve

Patruljer fra færdselsafdelingen var i weekendens som vanligt på gaden med særligt fokus på, om bilentusiaster forsamles og overholder færdselsloven. En del bilister blev sigtet for at køre alt for stærkt i byen og på Køge Bugt Motorvejen, hvor den tilladte hastighed er 110 km/t. Seks fik ud over bøden et klip, men flere af dem står nu til at miste kørekortet. En enkelt bil havde fået ændret motoren og blev indkaldt til syn.

Fredag

Kl. 19.39 på Køge Bugt Motorvejen ved Køge blev en motorcyklist filmet af politiets videobil, da den kørte for stærkt og alt for tæt på en forankørende, så der var fare for påkørsel ved opbremsning. Motorcyklisten, en 32-årig mand fra Græsted, blev målt til at køre 133 km/t. Sagen lægges op til en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde.

Kl. 20.20 på Stensbjergvej i Køge fik en 20-årig mand fra Køge sit 2. klip inden for de første tre år han havde kørekort. Han blev målt til at køre 72 km/t i en byzone med tilladt 50 km/t. Sagen lægges op til en bøde på 3600 kr og et kørselsforbud, da han er ny bilist.

kl. 22.58 på Køge Bugt Motorvejen ved Greve optog politiets videobil en bilist, som kørte med alt for høj hastighed over flere kilometer. Bilisten, en 21-årig mand fra Vejle, blev stoppet og fik mulighed for at se sit kørselsforløb, som viste, at han havde kørt med en gennemsnitshastighed på 163 km/t. Bilisten havde haft kørekort under tre år, så han blev sigtet og gjort bekendt med, at sagen ville blive lagt op til et kørselsforbud. Det betyder, at han fra sagens afgørelse ikke må køre, før han har været oppe til en kontrollerende køreprøve. Dertil kommer en bøde på 4200 kr. Han kørte desuden uden sikkerhedssele, hvilket oven koster 1500 kr.

Lørdag kl. 18.48 sigtede politiet en 45-årig mand fra Høje Taastrup for at køre 87 km/t på Mosede Landevej i Greve, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. kl. 19.58 blev en 38-årig mand fra Helsingør målt til at køre 84 km/t samme sted. De kan forvente en bøde på hhv. 4200 kr og 4800 kr. De kan begge forvente en betinget frakendelse af kørekortet.

Søndag aften kl. 23.58 stoppede en færdselspatrulje en noget speciel bil, som havde kørt for stærkt på Køge Bugt Motorvejen ved Greve. Bilen havde monteret et gult arbejdsblink på taget, og blev målt til at køre 173 km/t. Bilisten, en 19-årig mand fra Vordingborg, havde kun haft kørekort i syv måneder, men den høje fart forventes at koste ham en bøde på 6600 kr og et kørselsforbud.

Lige efter midnat søndag på Køge Bugt Motorvejen ved Greve passerede to biler politiets videobil kort efter hinanden med alt for høj fart. Politiet stoppede begge bilister på Karlslunde Rasteplads, hvor en 23-årig mand fra Ølstykke blev sigtet for at køre 160 km/t i en bil, som havde fået foretaget ulovlige ændringer i motoren. Bilisten blev sigtet og bilen indkaldt til syn. Den anden bilist, en 31-årig mand fra Helsingør, blev sigtet for at køre med en gennemsnitsfart på 158 km/t efter den 23-årige bilist. Begges kørsel blev optaget på video, og kommer til at koste bilisterne bøder og klip.


Fredag – lørdag:

 

Køge Festuge

Der henvises til udsendt pressemeddelelse fredag aften.

Kvinde overfaldet – Nørregade, Ringsted

Kl. 05.45 lørdag morgen anmeldte en 20-årig lokal kvinde, at hun 5-10 minutter tidligere var blevet overfaldet af en fremmed mand på en sti mellem Nørregades nordlige ende og Nordre Ringvej. Hun havde bragt sig selv i sikkerhed ved at flygte i retning mod motorvejen, mens den fremmede mand var flygtet til fods i sydlig retning ad Nørregade og forsvundet i bybilledet.

Politiet fik kontakt til anmelderen, der kunne oplyse, at hun var gået gennem Ringsted by og til sidst ad Nørregade. Undervejs havde en fremmed mand på afstand fulgt efter hende, men været meget kontaktsøgende.

Manden var fulgt efter kvinden til den nordlige ende af Nørregade og havde på en sti mod Nordre Ringvej taget fat i hende. Den 20-årige havde skreget op og gjort modstand, så hun var sluppet fri af mandens tag, inden hun flygtede fra stedet til fods.

Politiet afspærrede overfaldsstedet for at undersøge det for eventuelle spor efter den mistænkte, som blev beskrevet som: mand, 20-25 år, 160-165 cm høj, brunligt hår, brune øjne, iført blå hættetrøje, grå bukser og muligt hvide sko.

Politiet forsøger nu at få klarlagt motivet til mandens greb i hende ud fra kvindens forklaring, ligesom politiet i et forsøg på at få den mistænkte identificeret vil checke eventuel videoovervågning i bl.a. Nørregade for at se, om der måtte findes brugbare optagelser til identifikation af ham.

Desuden vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have set manden og kvinde i bl.a. Nørregade tidligt lørdag morgen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


Lørdag – søndag:

 

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Risbyholmvej, Havdrup – Solrød

Kl. 07.27 rykkede redningspersonale og politiet ud til Risbyholmvej i Havdrup, hvor to bilister var stødt sammen.

Det viste sig, at 37-årig mand fra Gadstrup i en personbil var kørt ad Risbyholmvej mod sydøst, da han i en kurve var stødt delvist frontalt sammen med en modkørende personbil ført af en 32-årig kvinde fra Gadstrup.

Den 37-årige blev fastklemt, men var ved bevidsthed, inden han blev reddet ud og i en ambulance indledningsvist blev bragt til undersøgelse på skadestuen i Køge. Han var kommet alvorligt til skade, hvorfor han efterfølgende blev overflyttet til Rigshospitalet til fortsat behandling.

Den 32-årige kvindelige modpart blev tilset på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Der var dog sket store skader på den mandlige parts bil, medens skaderne på kvindens bil var begrænsede.

Politiet har kun afhørt den kvindelige part, men bedt om at få udtaget en blodprøve af den mandlige bilist, da politiet mistænker ham for at kunne være spiritus-/narkopåvirket under kørslen.

Den 37-årige er fortsat indlagt, men meldes uden for livsfare, og vil blive afhørt til sagen, når det er muligt. Når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger, vil politiet underrette den 37-årige herom.

Ukrudtsbrænder årsag til mindre brand – Skamstrupvej, Skamstrup, Mørkøv - Holbæk

Kl. 12.51 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var blevet sendt til en privat adresse, hvor der var en mindre brand ved en ladebygning.

Det viste sig, at branden var slukket ved brandvæsnets ankomst, hvorfor brandvæsnet kontrollerede, hvorvidt noget kunne ulme i området ved en ladebygning.

Politiet fik klarlagt, at brugen af en ukrudtsbrænder var årsagen til den mindre brand, som beboerne selv havde fået slukket inden brandvæsnets ankomst. Omstændighederne skal nu vurderes nærmere for at tage stilling til, hvorvidt brugeren af ukrudtsbrænderen skal sigtes for at have overtrådt brandlovgivningen.

Trusler på livet – Greve / Ringsted

Kl. 15.04 fik politiet en anmeldelse fra S-togsrejsende om, at en mand havde været meget forstyrrende og højtråbende, så andre i toget havde påtalt adfærden. På Hundige S-statation havde manden forladt toget, men pegede på passagerer med en pistollignende genstand gennem S-togsvinduerne.

Ingen var blevet fysisk forulempet på grund af mandens adfærd, og politiet fik klarlagt, at manden efterfølgende var blevet afhentet i en personbil, som politiet begyndte at lede efter.

Det lykkedes politiet at finde bilen på Hundige Havn, hvor den truende mand også befandt sig.

Politiet kunne derfor anholde en lettere spirituspåvirket, 45-årig mand fra Greve, der blev sigtet for trusler. Ved ransagning af personbilen, der tilhørte og var blevet ført af et familiemedlem, fandt politiet en hardballpistol, som blev beslaglagt som bevis i trusselssagen mod passagerne i S-toget.

Da den 45-årige var blevet afhørt til sagen, løslod politiet ham kort efter kl. 19.00 fra politistationen i Roskilde.

Kl. 21.36 fik politiet en anmeldelse fra en 19-årig mand fra Haslev, som sammen med et par bekendt ved Ringsted togstation, Jernbanevej, Ringsted, var blevet kontaktet af en fremmed mand, der indledningsvist havde bedt om hjælp til at finde rette tog mod Nykøbing F.

Under vejledningen havde manden pludselig hevet op i sin T-shirt og vist noget i en plastpose frem. Han havde supplerende oplyst, at der var tale om et skydevåben i posen.

Politiet blev straks alarmeret og kunne kort efter på togstationen anholde den samme 45-årige mand fra Greve, som var voldsomt udadreagerende i forbindelse med anholdelsen.

Han blev fundet i besiddelse af en gaspistol med tilhørende ammunition, og dette våben blev også beslaglagt som bevis i en sag, som politiet behandler som endnu en sag om trusler.

Den 45-årige blev efter afhøring til sagen anbragt i detentionen, men løsladt søndag morgen, da politiet vurderede, at han kunne færdes i det offentlige rum uden at skabe yderligere utryghed over for andre.

Når sagerne er efterforsket færdig, kan den 45-årige forvente et strafferetligt efterspil, som han vil høre nærmere om.

To hurtige bilister – Mosede Landevej, Greve

Færdselspolitiet foretog lørdag aften måling af hastigheden hos de trafikanter, som kørte ad Mosede Landevej. Vejen er beliggende i tættere bebygget område, hvorfor højst tilladte hastighed på strækningen er 50 km/t.

Kl. 18.48 blev en 46-årig mand fra Taastrup sigtet for at køre 87 km/t i en personbil ad Mosede Landevej i vestlig retning.

Kl. 19.58 målte færdselspolitiet en 38-årig mand fra Helsingør til at køre mindst 84 km/t også i vestlig retning ad Mosede Landevej.

Begge bilister blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om en betinget frakendelse af kørekortet, fordi hastighedsovertrædelse var mere end 60 procent over tilladt hastighed. Hertil vil komme et pligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kr. for hver af de to bilister.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Benløse By, Benløse, Ringsted

Kl. 19.09 anmeldte en 57-årig mand fra Ringsted, at han under kørsel i en personbil ad Benløse By mod syd trods en undvigemanøvre var blevet påkørt af en modkørende bilist, idet de to parters sidespejle havde ramt hinanden.

Modparten havde blot fortsat sin kørsel med anmelderen bagefter, indtil modparten standsede i et villaområde i Benløse.

Her fik politiet kontakt til 48-årig mand fra Slagelse, der havde været fører af en personbil. Da en alkometertest afslørede, at han var mere påvirket af alkohol end tilladt, blev han sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Ingen af de to parter kom selv til skade ved sammenstød, der forårsagede minimale skader på køretøjerne.

Bilist smed narko ud – Gl. Ringstedvej, Holbæk

Kl. 20.25 fik en patrulje øje på en personbil i området ved Ladegårdsparken i Holbæk. Da føreren blev genkendt som en person, der tidligere var blevet sigtet for overtrædelse af narkolovgivningen, ønskede patruljen at kontrollere bilisten nærmere.

Inden bilisten standsede på Gl. Ringstedvej, blev der kastet noget ud gennem bilens siderude. Det viste sig at være en pose med knap et gram kokain.

Føreren af bilen var en 18-årig mand fra Regstrup, der blev sigtet for den ulovlige besiddelse af kokainen. Ved nærmere undersøgelse af hans bil fandt politiet et femcifret kontantbeløb, som blev beslaglagt som bevis i sagen, da politiet mistænkte at stamme fra handel med narkotika.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Vordingborgvej / Klemmenstrupvej, Køge

Kl. 20.52 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil var forulykket i rundkørslen Vordingborgvej / Klemmenstrupvej, idet en bilist var fortsat ligeud i nordlig retning og var standset i rundkørslen.

Politiet fik på uheldsstedet klarlagt, at to personer efterfølgende var flygtet fra stedet, hvorfor en eftersøgning efter dem blev sat i værk med brug af bl.a. en hundepatrulje.

Efter kort tids eftersøgning på flugtruten via et villaområde fik politiet på Vordingborgvej øje på to mænd, der kunne mistænkes for at være de eftersøgte.

To mænd på 27 år og 33 år fra hhv. Polen og Køge blev anholdt, og den 33-årige kunne ud fra de fremkomne oplysninger mistænkes for at have været føreren, idet han bl.a. også havde bilnøglerne på sig.

Den 33-årige var påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uheldet var sket efter kørsel ad Vordingborgvej i nordlig retning og uden at involvere øvrige trafikanter. Den forulykkede, polske bil blev bugseret væk fra uheldsstedet, da den var årsag til en mindre forurening på uheldsstedet på grund af en lækage.

Begge blev løsladt efter afhøring til sagen, hvor den 27-åriges rolle ikke umiddelbart var andet end at have været passager i bilen under kørslen.

Høje brag – Roskilde

Kl. 23.13 og den næste halve time fik politiet flere anmeldelser fra borgere i Svogerslev-området om to-tre høje brag, der havde lydt i området. Ingen havde nogen oplysninger om, hvad årsagen til de høje var.

En patrulje kørte til området, herunder naturområdet ved Lynghøjsøerne, for at lede efter årsag, men politiet fandt ikke nogen forklaring, herunder eventuelle rester fra f.eks. fyrværkeri, nogen steder.

Mandag formiddag fik politiet nye spor i sagen, idet oplysninger om en ødelagt pizzastenovn ved Madpakkehuset ved Lynghøjsøerne tilgik politiet. Herefter blev en patrulje sendt til området for at undersøge området for eventuelle spor, der kunne identificere nogen mistænkte bag hærværket.

Færdselsuheld – Bjergvej, Klippinge – Stevns

Kl. 02.07 fik politiet via alarm 112 melding om, at en traktor var forulykket på Bjergvej i Klippinge, så rednings- og ambulancepersonale var sendt til uheldsstedet.

Det viste sig, at en 16-årig ung mand fra Store-Heddinge lå delvist i klemme under den væltede traktor, så redningspersonalet tilkaldte lægehelikopteren.

Den 16-årige blev frigjort og efterfølgende tilset af lægelig personale fra lægehelikopteren. Han var ikke så slemt kvæstet som først antaget, så den 16-årige blev kørt på skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling.

Der var ikke andre trafikanter involveret i ulykken, som politiet undersøger nærmere. Den 16-åriges pårørende blev underrettet kort efter ulykken.

Vold – Havnen, Køge

Kl. 02.20 anmeldte en 18-årig mand fra Taastrup, at han på Havnen i Køge havde fået et knytnæveslag i ansigtet af en mand, der talte med en kvinde, som den 18-årige også henvendte sig til.

Der havde været en kortere ordveksling mellem de to mænd, inden den 18-årige blev slået og den mistænkte efterfølgende flygtede fra stedet.

Den mistænkte blev i første omgang ikke fundet i området, men da politiet senere på natten var en tur på en restauration i Havnen, fik politiet øje på den mistænkte, som blev anholdt lidt før kl. 0500.

Der var tale om en 30-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for vold mod den 18-årige. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, da der ikke var grundlag for fremstilling af ham i et grundlovsforhør. Sagen vil dog senere på et retligt efterspil.

Køge Festuge

Der henvises til udsendt pressemeddelelse lørdag eftermiddag.

Søndag – mandag:

 

Spiritusbilist fik taget bilen for vanvidskørsel – Slimmingevej, Ringsted – Køge

Kl. 15.34 anmeldte en bekymret bilist, at han kørte bag en slingrende varebil, hvor føreren kunne være påvirket. Bilisten fulgte efter den slingrende bil og en patrulje kørte hurtigt frem efter anmelderens anvisninger om, hvor de kørte. På Slimmingevej i Ringsted stoppede politiet varebilen og traf en tydeligt påvirket 24-årig mand fra Letland bag rattet, som blæste alkometeret over 2,0 promille. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel på grund af den høje promille. Den 24-årige havde desuden ingen gyldig førerret. Efter blodprøveudtagelsen blev han taget med til afhøring med en tolk på politistationen. Da han havde job og opholdsadresse Danmark, blev han efterfølgende løsladt. Den 24-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Varebilen var dansk indregistreret til et ophørt firma. Politiet skal nu have afklaret, hvem ejeren er i forhold til at underrette om beslaglæggelsen. Senere vil retten skulle tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

kl. 17.54 skete et uheld mellem to motorcykler på Vestmotorvejen ved Bjæverskov afkørslen. Der var i første omgang mistanke om alvorlig tilskadekomst, så politiets indsatsleder, flere patruljer/ambulancer og en lægehelikopter blev sendt til uheldsstedet. Da redningen kom frem, blev motorvejen de to motorcyklister, en 25-årig mand fra Rødvig Stevns og en 26-årig mand fra Herfølge, kørt til sygehuset med ambulance. Begges tilstand var ikke så alvorligt som først frygtet, så der blev ikke behov for lægehelikopteren.

Trafikken kunne passere forsigtigt forbi uheldsstedet i første vognbane. Efter omkring en time kunne motorvejen åbnes igen. Meldingen fra sygehuset var, at begge mænd pådrog sig mindre brud i forbindelse med uheldet. Politiet optog rapport for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Brand i emhætte – Humlekærgård, Køge

Kl. 18.23 kørte politi og brandvæsen til et rækkehus i Køge, hvor der var opstået brand ved et komfur. Ilden havde spredt sig til emhætten, men det var lykkedes beboeren at slukke ilden med en pulverslukker. En ambulance kom frem og tilså beboeren, som havde fået en lille skade på armen. Brandvæsnet luftede ud i huset, hvor der ikke var sket skade på andet end emhætten. Der var intet mistænkeligt ved branden, så politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Melding om skud var rågeregulering – Rørvangsparken, Holbæk

Kl. 18.50 anmeldte flere borgere, at der var hørt skud i Rørvangsparken i Holbæk. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor også betjentene hørte skud. Det blev dog hurtigt afklaret, at der var tale om jægere, der var ude at regulere råger i området, så alle blev beroliget igen.

Brand i garage – Lidemarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.39 kom et alarmopkald om brand i en garage på Lidemarksvej i Køge, hvor der var høje flammer. Der var ingen hjemme ved huset, men en forbipasserende brandmand så branden og slog alarm. Politi og brandvæsen kom frem, hvor ilden havde spredt sig til en udestue. Stuehuset fik sprængt vinduerne på grund af varmeudviklingen. Brandvæsnet fik slukket ilden, og igen kom noget til. Politiet skal nu undersøge branden for at forsøge at afklare brandårsagen. Herunder om anvendelse af en plæneklipper tidligere på dagen, kan have startet branden i garagen.

Spiritusbilist kørte galt foran ambulance – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 02.32 kørte en 65-årig kvinde fra Vordingborg galt på Sydmotorvejen mod nord lige efter afkørsel 34 Herfølge. Kvinden kørte i anden vognbane, hvor hun overhalede en ambulance. Kort efter overhalingen mistede den kvindelige bilist herredømmet over bilen og påkørte autoværnet både midterste og yderste autoværn. Ambulancen blev ikke ramt af bilisten, men redderne stoppede og tilså den 65-årige, som var uskadt efter uheldet, men virkede fuld. Ambulanceredderen ringede 112 og tog kvindens bilnøgle præventivt, før de måtte fortsætte videre, da de havde en behandlingskrævende patient med i ambulancen.

Kort efter kom politiet frem og traf den 65-årige kvinde, som troede hun var på vej hjemad mod syd. En test med alkometeret viste væsentligt over det tilladte. Hun blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Vejdirektoratet blev orienteret om skaderne på autoværnet. Kvinden blev løsladt efter blodprøveudtagelen, hvor patruljen måtte skuffe kvinden med, at de ikke have tid til at køre hende hjem.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi