Nyt madmarked i Roskilde: RO:MARKED

Profilbillede
dato

Efter et år præget med nedlukninger og minimale muligheder for at spise ude, er det med stor glæde at Erhvervsforum Roskilde med støtte fra UVEG (Udvalget for Vækst, Erhverv og Globalisering) og Miljøpuljen fra Roskilde Kommune, og i samarbejde med både Madkulturen og Det rullende køkkenværksted, som er støttet af Nordea Fonden, nu kan fortælle om projektet RO:MARKED.

RO:MARKED er et madmarked, som skal gøre det muligt for borgere og gæster i Roskilde at møde de lokale råvareproducenter og høre om de lokalproducerede råvarer, samt få muligheden for at købe og smage på varerne. Målet er desuden at skabe fokus på de råvareproducenter, der er i lokalområdet, og samtidig forene disse med køkkenchefer og kokke på Roskildes restauranter, så de lokale råvarer også bliver brugt på restauranterne i byen. 

I forbindelse med samarbejdet med Det rullende køkkenværksted, vil det også være muligt for borger og gæster i Roskilde selv at komme i aktion, og lære om brugen af råvarerne, som kan findes på markedet. Det rullende køkkenværksted vil nemlig tilbyde små gratis workshops, hvor der bydes op til lærerige og involverende madoplevelser ud over det sædvanlige. 

På RO:MARKED vil der være repræsentanter og stadeholdere med fokus på de lokaleråvarer, og også Julemærkehjemmet Liljeborg vil være repræsenteret i køkkenet på RO:MARKED. Julemærkehjemmet og nogle af de børn der er tilknyttet, vil være at finde i køkkenet, hvor de vil være med til at lave spændende og lækre retter ud fra de råvarer, som også vil kunne findes på markedet. Julemærkehjemmet vil også have en stand, hvor det er muligt at få en snak om det ophold de tilbyder børn. 

Erhvervsforum har allerede fået mange positive henvendelser fra aktører, som ønsker at deltage som stadeholder eller i køkkenet, hvor de er med til at dele ud af deres erfaring og kundskab.

UVEG fortæller følgende om støtten til RO:MARKED, ”Alt, hvad der kan gøres for at støtte vores madsteder og fødevareproduktion efter coronaen, bør iværksættes, og det er et spændende projekt at koble op på selve RO:KOST Madfestival.”

Projektchef og ansvarlig for RO:MARKED, Erhvervsforum Roskildes Tina Testrup, er også positiv omkring den opbakning der allerede har været til projektet – ”Vi er enormt glade for opbakningen til RO:MARKED, og med det kæmpe skattekammer Roskilde og omegn har at byde på af råvarer, med alt lige fra krydderurter, til ny-opgravede kartofler, og et hav af bryghuse, m.m., så kan man ikke andet end at være helt oppe at køre over sådan en mulighed. Vi glæder os derfor rigtig meget til at byde alle velkommen, når RO:MARKED løber af stablen i september.” 

Tina Testrup er desuden allerede påbegyndt besøg hos råvareproducenterne, for at høre om, hvad de kan tilbyde og tager med til RO:MARKED. Et gennemgående tema for mange af råvareproducenterne er klima, og de samme visioner om mere bæredygtighed og mindre CO2 udledning, uden at gå på kompromis med smag og kvalitet, går derfor igen hos råvareproducenterne. Der er derfor fokus på hvordan man kan f.eks. kan mindske transport- og leveringstid på råvarer ved at handle og støtte lokalt m.m. Visionen med RO:MARKED er derfor trefoldig: 1. Gøre det muligt for borgere og gæster i Roskilde, at blive mere bekendt med det skattekammer Roskilde byder på af råvareproducenter, samt hvordan man kan støtte og handle lokalt. 2. Fokus på bæredygtighed og hvordan man kan være med til at passe på klimaet gennem sine fødevarer. 3. Forene køkkencheferne og kokkene på Roskildes restauranter med fødevareproducenter i lokalområdet for at skabe fremtidige samarbejder. 

Kontakt:

Tina Testrup

Administrations- og projektchef RO:MARKED

Erhvervsforum Roskilde

info@erhvervsforum.biz

Tlf.: 21 37 86 87

Kilde: Redaktionen