Seminaret "Sejlads, håndværk og nye vinde" starter kl. 09.00, men deltagerne kan allerede fra kl. 08.30 nyde kaffe og rundstykker. Jakob Haahr fra Kystvejlederuddannelsen, Mads Brodersen fra Friluftsvejlederuddannelsen og Mette Højby Germansen fra Lejre Højskole byder velkommen og præsenterer dagens program.
Hvordan får vi flere i bådene?Formiddagen fokuserer på at inspirere unge til sejlads og kystfriluftsliv. Med oplæg fra Ulf Damkjer om bådlaug, Ture Møller om ungdomsklubber og Merete Laurent og Carsten Hvid om FGU's maritime linje, er der masser af inspiration at hente. To workshops ledet af Mette Højby Germansen vil diskutere, hvordan flere kan komme i bådene.
Eftermiddagens fokus på håndværk og formidlingEfter frokosten, som er inkluderet i seminarprisen, skifter fokus til håndværk og formidling. Jacob Nyborg Andreasen fra Vikingeskibsmuseet deler museets erfaringer med formidling af vikingetiden og vikingeskibe. Deltagerne kan derefter vælge mellem forskellige værksteder og tankesmedjer, der dækker alt fra snitning og økseværksteder til diskussioner om bådtilgængelighed og Sejladssamrådets uddannelsesretningslinjer.
Afslutning og deltagelse i SejladssamrådetDagen afsluttes med en opsamling og reklame for Sejladssamrådets sommertræf. Fra kl. 16.30 til 18.00 er der mulighed for at deltage i et åbent møde i Sejladssamrådet, hvor interesserede kan få indsigt i samrådets arbejde.
Praktisk information:
Dato: Fredag 17. januar 2025
Tid: Kl. 09.00-16.00 (ankomst fra kl. 08.30)
Sted: Kystvejlederuddannelsen ved Vikingeskibsmuseet, Vindeboder 12, 4000 Roskilde
Entré: 350 kr inkl. frokostsandwich, kaffe og rundstykke; 175 kr for studerende
Tilmelding: Lukker den 13. januar kl. 12:00
Arrangør: Vikingeskibsmuseet
For mere information om Kystvejlederuddannelsen, besøg Vikingeskibsmuseets hjemmeside eller kontakt Jakob Haahr på jha@vikingeskibsmuseet.dk.
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her