Uroligheder og voldsepisoder i Roskilde

dato

Kl. 23.54 opstod der tumult mellem to spirituspåvirkede mænd foran stationsbygningen i Roskilde. En 44-årig mand fra Lejre Kommune blev tildelt en lussing og et spark af en 26-årig mand fra Polen. Den 26-årige mand blev anholdt og sigtet for vold. Den 44-årige blev tilset i en ambulance, men var ikke kommet noget alvorligt til. Han endte med at overnatte til afrusning i detentionen.

Kl. 00.44 blev en 17-årig ung kvinde fra Greve kortvarigt anholdt af en hundepatrulje. Den 17-årige kvinde var spirituspåvirket og råbte ukvemsord efter patruljen. Hun nægtede at følge patruljens anvisninger og blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Kvinden blev løsladt på stedet, og hendes mor blev orienteret.

Kl. 00.48 var en 17-årig ung mand fra Sverige meget fuld, højt råbende og konfliktsøgende på Hestetorvet. Han måtte sove rusen ud i detentionen og kan forvente en bøde.

Kl. 00.57 blev en 17-årig ung mand fra Greve anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden på Hestetorvet. Han råbte af patruljen og nægtede at forlade stedet. Den 17-årige mands mor blev ringet op og hentede ham på politistationen. Han vil senere få en bøde.

Lørdag kl. 15.42 fik politiet anmeldelse om en voldssag begået i tunnellen på Roskilde Station ved stationscentret lørdag morgen kl. 04.18. En 22-årig mand fra Frederikssund var blevet passet op af en gruppe på flere personer, som havde slået og sparket ham. Den 22-årige mand søgte efterfølgende skadestuen, men var ikke kommet noget alvorligt til. Politiet efterforsker nu sagen og gennemgår de tryghedsskabende kameraer på stedet. Vidner, som har bemærket overfaldet i tunnellen og ved en elevator, bedes ringe til politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kilde: Politiets Døgnrapport