Vil du stå i spidsen for stærk tværfaglig forskning og uddannelse inden for digitalisering, bæredygtighed, ulighed og sundhed? Og har du lyst til at blive en del af ledelsen på et universitet, der skaber impact og bidrager til at løse samfundets udfordringer? Så er du måske vores nye institutleder.
Roskilde Universitet søger en ny institutleder for Institut for Mennesker og Teknologi (IMT). Vi søger en visionær institutleder, der brænder for tværfaglig forskning og uddannelse, og som kan understøtte og udbygge det gode samarbejde både internt og med det omgivende samfund. Forventet tiltrædelse er den 1. maj 2025 eller snarest derefter.
Vores nye institutleder for IMT skal fortsætte instituttets faglige og organisatoriske udvikling og være med til at udvikle instituttets forskning og uddannelser og derigennem skabe samfundsmæssige forandringer i praksis.
IMT har omkring 300 medarbejdere og en omsætning på over 170 mio. kr. i 2023. Det er universitetets største og mest tværfaglige institut med mange forskellige fagligheder, og det omfatter uddannelses- og forskningsmiljøer inden for human, teknisk, samfunds-, sundheds- og IT-videnskab.
Efter den politiske aftale om "Reform af universitetsuddannelserne i Danmark" står Roskilde Universitet over for en stor og krævende opgave i 2025 med at tilpasse det fremtidige uddannelseslandskab. Konkret betyder reformen, at tre af instituttets uddannelser ikke skal videreføres som selvstændige uddannelser.
Instituttet står således midt i en forandringsproces, så du skal som institutleder have fokus på at konsolidere allerede igangsatte processer og forandringer, skabe sammenhængskraft, lytte og sikre robusthed i ledelsesopgaven.
Som institutleder på IMT vil du få en central rolle i at sikre en inddragende proces i det videre udviklingsarbejde og sikre et solidt forskningsgrundlag for instituttets fremtidige uddannelsesportefølje. En anden væsentlig opgave er at udvikle instituttets aktiviteter inden for efter- og videreuddannelse, med afsæt i et stærkt forskningsmiljø og meningsfulde partnerskab om forskning og uddannelse.
Ansvarsområder og opgaver
Som institutleder vil du referere til rektor og indgå i universitetsledelsen, som består af rektor, prorektor, universitetsdirektøren og universitetets tre andre institutledere. Sammen med den øvrige ledelse har du et særligt strategisk ansvar for at styrke samarbejde og udvikling på tværs af universitetet.
Som institutleder har du ansvar for at repræsentere instituttets fagområder eksternt i forhold til nationale og internationale samarbejdspartnere og som led i universitetets regionale udviklingsaktiviteter. Du har også ansvaret for at profilere instituttets forskningsstyrker samt sikre fortsat højt publiceringsniveau, tværfagligt samarbejde og ekstern finansiering.
Institutledelsen består ud over institutleder af en prodekan for uddannelse og en sekretariatsleder. Institutlederen har sammen med sekretariatslederen ansvaret for instituttets samlede økonomi og varetager den overordnede personaleledelse på instituttet. Institutlederen skal lede engagerede og travle selvledende medarbejdere, hvis daglige velbefindende er central. Du skal som institutleder være dygtig til at inddrage, kommunikere, være synlig udadtil og retningssættende indadtil.
Du bliver daglig leder for IMTs 5 sektionsledere, der indgår i instituttets udvidede ledergruppe. Sektionslederne er et nyt ledelseslag, som blev indført i 2024, og de udgør den nære ledelse for det videnskabelige personale på instituttet. De skal blandt andet styrke trivslen, kvalitetskulturen og karriereudviklingen blandt VIP’erne. Denne nye ledelsesstruktur skal konsolidere og danne ramme for den fortsatte udvikling af forskningsgrupperne og deres forskningsprofil og i det tværgående samarbejde på institutterne.
Institutlederens hovedopgaver vil bestå i:
- At udvikle en samlet strategi for instituttets aktiviteter inden for både forskning og uddannelse. Opgaven er at danne sig et dybt indblik i styrker og svagheder i instituttets fagmiljøer og træffe beslutning om fremtidige prioriteringer
- At udvikle relationer til omverdenen, herunder uddannelses- og forskningssamarbejder med relevante partnere i ind- og udland samt fundraising og strategiske partnerskaber i dialog med lokale og centrale understøttelsesenheder
- At sikre gode rammer for instituttets forskningsaktiviteter ud fra universitetets overordnede vision. Herunder at håndtere balancegangen mellem behovet for strategisk udvikling af stærke, samlede forskningsmiljøer på den ene side, og sikring af de videnskabelige medarbejderes arbejdsmiljø, forskningsfrihed og brede faglige kompetencer på den anden.
- At skabe høj kvalitet, fremdrift og sammenhæng i instituttets undervisning og uddannelse, så nye studerende tiltrækkes og fastholdes
- At sikre en ansvarlig og retvisende budgettering af instituttets ressourcer
- At udøve synlig og dialogbaseret personaleledelse med fokus på instituttet som en attraktiv arbejdsplads. Ikke mindst at udvikle de nye sektionslederes ledelseskompetencer og sætte retning for deres arbejde.
Kvalifikationer og kompetencer
Roskilde Universitet lægger vægt på, at institutlederen:
- Har betydelige erfaring med personaleledelse, strategisk ledelse og relationsskabelse både internt og eksternt
- Har erfaring med at udvikle stærke akademiske miljøer og bedrive forskningsledelse på højt niveau
- Har erfaring med at lede organisatoriske forandringsprocesser
- Har personlig integritet, gode samarbejds- og kommunikationsevner (dansk/nordisk sprog og engelsk), og formår at skabe engagement og motivation hos medarbejdere og samarbejdspartnere
- Har evne til at skabe et godt arbejdsmiljø og samarbejdsklima for alle personalegrupper i en inddragende organisationskultur
- Har kendskab til flere videnskabstraditioner og forskningsmetoder og er nysgerrig på fagfelter uden for eget område
- Er en anerkendt forsker på internationalt niveau inden for et eller flere institutters fagområder med indsigt i universitetssektoren
Ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker som en åremålsansættelse, som er 5 år med mulighed for forlængelse i op til 3 år. Du ansættes i henhold til aftale mellem Finansministeriet og AC, cirkulære om ansættelse af institutledere, hvori det er fastsat, at lønnen tager udgangspunkt i en basisløn, kvalifikationstillæg, åremålstillæg og pensionsbidrag.
Den samlede løn inkl. Pension og åremålstillæg udgør ca. 1.100.000 kr.
Mere information
Du er velkommen til at kontakte rektor Hanne Leth Andersen på telefon 27 78 28 38 for mere information om stillingen. Mere information om Institut for Mennesker og Teknologi, samt vores forskningsresultater, uddannelser, strategiske indsatser og organisering af Roskilde Universitet, kan findes her: https://ruc.dk/institut-mennesker-og-teknologi.
Ansøgning
Søg stillingen på https://ruc.dk/ledige-stillinger-pa-roskilde-universitet/
Vi forventer at afholde 1. samtale i uge 11, og 2. samtale i uge 13. Kandidaterne skal være indstillet på, at der indgår testforløb i forbindelse med rekrutteringen.
Proceduren for ansættelsen er tilrettelagt i overensstemmelse med universitetets vedtægter, hvilket bl.a. indebærer, at der er nedsat et rådgivende ansættelsesudvalg, som deltager i ansættelsessamtalerne.
Ansøgningen skal indeholde:
1. Ansøgning med din motivation og vision for instituttet, og hvordan du kan bidrage til Roskilde Universitets udvikling i de kommende år (max 2 til 3 sider)
2. CV
3. Publikationsliste
4. Redegørelse for erfaringer med undervisning og uddannelse samt forskningsledelse
5. Dokumentation for uddannelse - Kandidat- og ph. d. beviser
Ansøgningsfristen er 5. marts 2025.
Materiale modtaget efter fristens udløb vil ikke blive taget i betragtning.
Roskilde Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge hos os.
Om Roskilde Universitet
Roskilde Universitet er sat i verden for at udfordre de akademiske traditioner og eksperimentere med nye måder at skabe og tilegne sig viden på. Den tværfaglige tilgang dyrkes i universitetets pædagogiske værdigrundlag og forskningsstrategiske ambitioner. Det er Roskilde Universitets vision at være blandt de foretrukne europæiske universiteter inden for tværfaglig videnskabelse og bidrage til forskningsbaseret bæredygtig forandring.
Universitetet er organiseret omkring fire institutter, der ud over Institut for Mennesker og Teknologi tæller Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab og Institut for Naturvidenskab og Miljø.
Roskilde Universitets fornemmeste opgave er eksperimenterende, nyskabende former for læring, forskning og problemløsning, som flytter samfundet fremad. Vi uddanner kompetente tværfaglige kandidater og skaber videnskabelige resultater af højeste kvalitet gennem åbenhed, involvering og videndeling.
Roskilde Universitet har ca. 7.600 studerende, 900 ansatte og 900 mio. kr. i årlig omsætning.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Roskilde Kommune
-Virksomheden tilbyder:
-Arbejdsgiver:
Roskilde Universitet, Universitetsvej, 4000 Roskilde
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 05-03-2025;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/d5279ede-53ff-4968-93e1-e385b1673785