Lisa Ditlevsen stiller op for Liberal Alliance

Lisa Ditlevsen stiller op for Liberal Alliance til KV21
Profilbillede

Blå bog

Lisa Ditlevsen er 32 år gammel og stiller op for Liberal Alliance

Hun har boet i kommunen siden 2009 og bor i dag i Møllehusene.

Hvad betyder Roskilde Kommune for dig?
Roskilde betyder en attraktiv uddannelses by, et stærkt handelsliv, et bredt foreningsliv og et sprudlende kulturliv. Desværre er dette for mange af de nuværende kommunalpolitikere ensbetydende med, at der ikke skal tænkes før, der handles i forhold til uddelegering af borgernes økonomiske midler til diverse projekter.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Jeg stiller op for at få styring på kommunens brug af finanserne til diverse prestigeprojekter og des lignende. Jeg vil være en økonomisk vagthund i byrådet!

Hvad er dine politiske mærkesager?
Mere økonomisk ansvarlighed i forhold til borgernes penge.
Effektivisering af de generelle administrative udgifter i kommunen med særligt henblik på videreformidling af midler til kerneopgaver som eksempelvis skoler og ældrepleje og vedligehold af bygninger.
Stop af skatte- og afgiftsstigninger.
Fjernelse af al unødig administration og bureaukrati. Mere innovation fremfor mere administration.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Dette afhænger af, hvilke(t) udvalg som jeg bliver en del af. Men uanset hvad, vil jeg slå et slag for at pengene er borgernes - ikke kommunens. Derfor vil det også være essentielt at fokusere på kommunens kerneopgaver. Roskilde Kommune skal drives så effektivt som muligt med kernevelfærd i centrum. Jeg vil kæmpe for mere gennemsigtighed mellem forvaltningen og borgerne, således at den enkelte skatteyder tydeligt kan vurdere, om pengene bruges til det, de skal - nemlig til kernevelfærd. Alt andet må komme i anden række.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Sci-fi film og serier.
Lystfiskeri.
Musik.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Lisa Ditlevsen