Mads Christian Præstegaard stiller op for SF

Mads Christian Præstegaard stiller op for SF til KV21

Mads Christian Præstegaard er 33 år gammel og stiller op for SF.

Han har boet i kommunen siden, han blev født.

Hvad betyder Roskilde Kommune for dig?
Alt. Det er i Roskilde, jeg er vokset op, gået mine første skridt, scoret mit første mål, fået mit første 12-tal, haft min første kæreste, fået mine børn. Roskilde har givet mig mine livs muligheder og udfordringer - det er her, jeg hører hjemme, herfra min verden går.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Fordi jeg grundlæggende mener, at har man en holdning, skal man ytre den. Har man et forslag til forbedringer af samfundet, skal man kæmpe for det - og har man en passion for vores by og for vores kommune, så skal man tage ansvar.
Jeg stiller op for at tage det ansvar for at skabe forandringer:
- for RO og omsorg til vores børn.
- for RO, pleje og et godt liv til vores ældre.
- for RO til klimaet og vores natur - det sidst haster!

Hvad er dine politiske mærkesager?
Ro på i vores dagsinstitutioner og folkeskoler. Det kræver, at vi politikere trækker i bremsen, og i stedet for hele tiden at komme med nye og kreative "forbedringer" giver vores institutioner ro på til at omstille sig på de sidste mange års reform-amok.
I stedet for hele tiden at stille nye og anderledes krav, skal vi finde rum og ressourcer til vores institutioner, så de igen kan komme ovenpå og droppe så mange de frivillige nationale tests som muligt, så lærerne igen bliver de der bestemmer hvad der er nødvendigt at undervise i dag til dag.

Vi skal dertil tage klimaforandringerne seriøst. Og, vi skal have mere råderum i kommunerne til at gøre dette. Det er ikke blot økonomisk råderum, jeg skriver om her, men også handlefrihed - handlefrihed til at sikre ladestandere i alle dele af kommunen, handlefrihed til at stille krav om bæredygtighed til nybyggeri, handlefrihed til at åbne kommunale ladepladser til offentligheden uden for den tid de bruges af kommunen m.m.

Et led i klimaforandringerne er også den tilstand vores natur er i. Efter århundredes rovdrift er naturen tyndslidt. Vi er godt igang, men vi skal blive ved med at kæmpe for bedre biodiversitet og plads til vores natur. Beskyttelse af vores vandløb og grundvand og bekæmpelse af store betonmotorveje der både skaber mere støj, mindre natur og et ekstremt forøgning af CO2 udledning ved deres anlæggelser.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Jeg vil gå til kamp for flere ting:
Jeg vil gå til kamp mod ethvert motorvejsprojekt nær Roskilde - og samle alle kræfter for bedre offentlig transport til og fra Jyllinge, Gundsømagle, Viby Sj., Gadstrup, Trekroner, Vindinge, Svogerslev og Roskilde.
Vi skal droppe præstige projekter som Kattegatforbindelsen - og i stedet bruge disse midler på at sikre den offentlige transport. Det kan og skal vi presse på fra Roskilde Byråd af - for hvis vi ikke gør det, gør ingen.

Jeg vil gå til kamp for RO på i vores institutioner.
Jeg vil gå til kamp for flere ældreboliger og generelt mere diversitet i vores byplanlægning. For langsigtet byplanlægning.
Og, så skal vi have gang i en koordineret indsats for biodiversiteten. Her skal kommunen gå forrest, og inddrage både kirkegårde, boligselskaber, virksomheder og parcelhusejere i en oplysende kampagne - små skridt skaber store forandringer for små væsener.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Fodbold, brætspil, landsholdet og computerspil med mine kammerater.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Mads Christian Præstegaard