Mød smeden på Vikingeskibsmuseet

Profilbillede
Rebecca Sejer Werge

Det er en svær kunst at være smed på et Vikingeskibsmuseum, når det hele skal laves, som det blev dengang man byggede vikingeskibe. Det er en spændende proces, som du kan følge helt tæt på, hvis du besøger museet en af de dage, hvor smeden er der.

Bådebyggerne bygger et nyt vikingeskib, og hvis du vil se, hvilke opgaver smeden har i den proces, så skal du besøge Vikingeskibsmuseet en af følgende datoer: 15.-18. juli, 23.juli – 1. august, 5.-6. august og 14.-15. august.

Det er disse datoer, hvor smeden vil stå og arbejde med det rødglødende jern, og du kan komme helt tæt på og kigge med, blive klogere på smedeteknik og snakke om det arbejde, han laver.

Du kan også besøge museet andre dage og opleve andre af de håndværkere, som bygger på skibet. Eller du kan få en rundvisning og høre om vikingerne, skibene og byggeriet. Hvis du vil vide mere, så kan du blive meget klogere på www.vikingeskibsmuseet.dk

Kig forbi deres side og se, hvilke datoer der sker hvad og hvordan det fungerer. Det kan blive en rigtig spændende dag for både voksne og børn fyldt med anderledes og lærerige oplevelser på Vikingeskibsmuseet. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler